fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

את המתכון הבא כנראה תכינו בכל הזדמנות ובכל ימות השנה, ולא רק בחג שבועות :). קינוחי כוסות מטריפים בטעמי טופי קרמל מלוח ובננות מקורמלות. רק אל תתנו לתיאור להלחיץ אתכם, מדובר במתכון קל ומהיר להכנה שישאיר אתכם חסרי מילים. אתם עוד כאן?!

קינוחי כוסות טופי קרמל מלוח ובננות מקורמלות | צילום: ספיר דהן
קינוחי כוסות טופי קרמל מלוח ובננות מקורמלות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לקינוחי כוסות טופי קרמל מלוח ובננות מקורמלות – הכמות תלויה בגודל הכוסות שתבחרו

פירורים

  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם וניל.
  • 70 גרם חמאה מומסת.

לבננות המקורמלות

  • 3 בננות.
  • 30 גרם סוכר דמררה (3 כפות).

טופי קרמל מלוח

  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 30 מ”ל מים (3 כפות).
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 60 גרם שוקולד לבן.
  • 2\1 כפית מלח.

קרם וניל

  • 375 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי).
  • 30 גרם פודינג וניל (3 כפות שטוחות).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת טופי קרמל מלוח: מניחים את השמנת בכלי מתאים למיקרו. מחממים אותה במשך כ-10 שניות, ומניחים בצד.
  2. בקלחת מניחים סוכר ומים ומערבבים מעט. מבשלים על אש קטנה עד להמסה ובעבוע (לא מערבבים בכלל בשלב זה). כשמתחיל להיווצר צבע עינברי, שופכים את השמנת אל הקלחת (זהירות הקרמל עלול להשפריץ בשלב זה) ומערבבים בעזרת כף סילקון \ עץ במשך כדקה. מכבים את האש, ומעבירים את הקרמל לכלי אחר.
  3. מוסיפים אל הקרמל את השוקולד הלבן ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את המלח, טועמים ומוסיפים עוד במידת הצורך. מניחים בצד עד לשימוש.
  4. קרם וניל: מניחים את כל מרכיבי הקרם בקערת מיקסר ומקציפים עד להיווצרות קרם יציב (אני השתמשתי במעבד מזון ידני של ארקוסטיל שיש לו אפשרות הקצפה) מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומניחים במקרר עד לשימוש.
  5. הכנת הפירורים: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים (לא דק מדיי), מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים למרקם חולי. מניחים בצד עד להרכבה.
  6. בננות מקורמלות: משמנים במעט חמאה מחבת רחבה, ומחממים על אש בינונית. מסדרים פרוסות בננה על המחבת החמה, וזורים מעליהן את הסוכר. מטגנים עד שהסוכר נמס והבננות מזהיבות ומקבלות גוון קרמל. הופכים לצד השני ומטגנים עוד כ-דקה שתיים עד שהן מזהיבות מכל צידן. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.
  7. הרכבת הכוסות: מניחים בתחתית כל כוס כף גדושה של פירורים, מזלפים מעל קרם וניל ומניחים כ-2-3 פרוסות של בננות מקורמלות.
  8. מערבבים את טופי הקרמל (שבזמן ההמתנה קיבל קרום), ומעבירים אותו לשקית זילוף. מזלפים מעל קרם הוניל טופי קרמל, ומעל שכבה נוספת של קרם וניל. לבסוף מפזרים שכבה של פירורים. ממשיכים באותו האופן עד לסיום כל הכוסות.
  9. מעבירים את קינוחי הכוסות למנוחה במקרר למשך כ-שעה לפחות.

חשוב לדעת

  • ניתן לוותר על הבננות המקורמלות.
  • אל תוותרו על המלח בטופי קרמל, הוא מאזן את המתיקות.

אולי תאהבו גם: קסטה ביתית מפנקייק שוקולד | אצבעות חלווה ושוקולד | מגולגלות ריבת חלב | קינוח שכבות שוקולד קפה ושקדים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.