fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

זוכרים פעם, כשהסבתות היו מכינות רולדת שמרים, בלי חמאה או מרגרינה ועם הצורה הכי פשוטה שיש… מרדדים מורחים ומגלגלים לרולדה, בלי צמות ובלי התעסקות מיותרת. עד היום אמא שלי מכינה את עוגת השמרים כך וכמובן שאת המתכון לקחתי ממנה. רולדת שמרים רכה בטירוף, עם מלית שוקולד עשירה וטעם מדהים שיחזיר אתכם לבית סבתא.

רולדת שמרים של פעם | צילום: ספיר דהן
רולדת שמרים של פעם | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • ניתן לוותר על ההתפחה במקרר, ולהתפיח שעה בטמפ’ החדר או עד להכפלת הנפח.
  • הבצק צריך להיות במרקם מעט דביק, אז לא להתפתות להוסיף קמח.
  • תוכלו להמיר את המילוי לכל ממרח שוקולד שאתם אוהבים.
  • ניתן לחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים, ולקבל רולדות יותר קטנות.

מצרכים לרולדת שמרים – 2 תבניות אינגלייש קייק

לבצק

  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 600 גרם קמח (4 כוסות + 4 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 250 מ”ל מים (כוס + כף).
  • 4\1 כפית מלח.

למילוי

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי.
  • 70 גרם חמאה \ נטורינה לפרווה.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 20 גרם אבקת קקאו (2 כפות).
  • קורט מלח.

לסירופ

  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
  • כף מיץ לימון.

לציפוי

  • ביצה טרופה.
  • שומשום (אופציונלי).

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, מים, שמן ומלח ולשים במשך כ-10 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  2. משמנים קערה רחבה (הבצק תופח במקרר לכן חשוב להניח בקערה רחבה וגדולה), ובעזרת ידיים משומנות מניחים את הבצק בתוך הקערה.
  3. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-שעתיים. לאחר מכן מוצאים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-30 דק’ (כמו שציינתי מעלה, ניתן להתפיח רגיל בטמפ’ החדר).
  4. הכנת המילוי: לאחר הוצאת הבצק לטמפ’ החדר מתחילים בהכנת המילוי. בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר וחמאה \ נטורינה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה. מוסיפים סוכר, מלח וקקאו, ומערבבים לתערובת משחתית.
  5. עיצוב הרולדה: לאחר ההתפחה, מקמחים משטח עבודה במעט קמח ולשים את הבצק להוצאת אוויר. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים, ומרדדים כל כדור בצק לעלה דק (חשוב לבדוק שהבצק לא נדבק), מורחים בשכבה אחידה את מילוי השוקולד ומגלגלים לרולדה (ניתן לעצב גם לצורת צמה).
  6. משמנים את התבניות במעט שמן, ומניחים את הרולדת בתוכן. מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר במשך כ-40 דק’.
  7. מברישים את הרולדות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30-35 דק’ או עד להשחמה.
  8. בינתיים מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר, מים ומיץ לימון. מבשלים עד להמסת הסוכר והסמכה קלה, מכבים ומניחים לקירור.
  9. כשהרולדות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר.

חשוב לדעת

  • ניתן להקפיא את הרולדות לאחר האפייה.
  • את הרולדות שומרים בטמפ’ החדר כשהן עטופות היטב.
  • מומלץ לחמם כ-10 שניות במיקרו ואז לזלול.

אולי תאהבו גם: צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים | עוגת קוגלהוף שמרים | עוגת רולדה עגולה | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.