⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כבר הרבה זמן שיש לי חשק להכין חטיף באונטי ביתי שוקולדי וטעים, אבל הפעם רציתי להתנסות ולהפוך אותו לטבעוני. בשנים האחרונות עולם הטבעונות התפתח מאוד וצבר תאוצה, הרבה יותר אנשים נחשפים ומנסים תחליפים איכותיים מאוד, שכמעט ולא תרגישו בהבדל. בנוסף, יש עדיין הרבה אנשים שרגישים למוצרי חלב או שפשוט לא כ״כ אוהבים. לא רק שהוא יצא מדהים, עם מלית רכה של קוקוס וציפוי שוקולדי שמוסיף מתיקות וקראנציות, זה חטיף באונטי ביתי שפשוט מתאים לכווווולם!
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!
מצרכים ל- 10-12 חטיפים
תוכן עניינים
למילוי
- 150 גרם קוקוס לבן.
- 20 קרם קוקוס קלוי (לא חובה).
- 100 מ”ל חלב סויה (אני השתמשתי בחלב סויה של תנובה אלטרנטיב)
- כפית תמצית וניל איכותית.
- 20 גרם אבקת סוכר.
לציפוי
- 250 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו).
- כף שמן.
אופן ההכנה
- בקערה שמים קוקוס לבן, קוקוס קלוי, אבקת סוכר ומערבבים.
- מוסיפים את חלב הסויה ותמצית הוניל, מערבבים היטב לתערבות אחידה ומעט דביקה. לוקחים מעט מהתערובת ביד ויוצרים כדור קטן, אם הוא נשאר יציב ולא מתפרק, התערובת מוכנה. במידה והכדור מתפרק, יש להוסיף מעט חלב סויה ולערבב היטב.
- מרפדים תבנית מרובעת קטנה (בגודל 22 ס”מ) בנייר אפייה, שופכים את תערובת הקוקוס ובעזרת כף משטחים בצורה אחידה.
- מעברים להקפאה לכ-שעה לפחות.
- לאחר ההקפאה, משחררים מהתבנית, חותכים לפסים ארוכים וכל פס חוצים ל-3.
- מחזירים להקפאה לרבע שעה נוספת (החטיפים חייבים להיות קפואים היטב, אחרת בעת הציפוי הם התפרקו).
- בקערה מתאימה למיקרו מניחים את השוקולד וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (לערבב בין פולס לפולס).
- מוסיפים כף שמן ומערבבים, מניחים כדקה לצינון.
- מוצאים את החטיפים מהמקפיא, טובלים היטב בשוקולד מכל הכיוונים, ומרימים בעזרת מזלג להסרת עודפי השוקולד.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים להקפאה להתמצקות השוקולד (כ- 20 דק’).
- ניתן להתחיל לזלוז.
חשוב לדעת
- את הבאונטי שומרים בקופסא במקרר.
- ניתן ליצור פסים של שוקולד מעל הבאונטי בעזרת מזלג.
- מומלץ להכפיל כמויות.
מתכונים נוספים שאולי תאהבו: חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | עוגת גבינה אפויה עם תחתית קוקוס ושוקולד | חיתוכיות יוגורט וגבינה | בקלאווה קדאיף עם מלית פיצוחים