⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
בואו נדבר רגע על סופלה. המון אנשים נוטים להתבלבל בין סופלה לפונדנט. בעיקרון, פונדנט זאת עוגת שוקולד חמה עם ליבה נוזלית ורכה, מה שבדרך כלל תקבלו במסעדות בארץ. את הפונדנט ניתן להכין מראש, להקפיא ולחמם כמה דק’ לפני ההגשה. לעומת זאת, את הסופלה לא ניתן לשמור בהקפאה, וחייבים לאכול באותו היום מכיוון שמדובר בקציפת חלבונים. סופלה אמיתי הוא עוגה אוורירית, לחה ורוטטת מבפנים. מרקם הסופלה מזכיר מרקם של מוס שוקולדי עדין. לרוב כשהסופלה יוצא מהתנור, תוך מספר דקות הוא מאבד מגובהו וצונח לגובה הבלילה המקורית.
סופלה זה בהחלט קינוח שוקולדי מושלם, והוא מעולה עם גלידת וניל 🙂
אז אחרי שהבנו את ההבדלים בין השניים, אני ממליצה לכם לקרוא את כל המתכון בשלמותו ולאחר מכן לגשת להכנה.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- אם אתם מחפשים עוגת שוקולד בסגנון פונדנט זה לא המתכון בשבילכם 🙂
- חשוב לשמן את הקעריות ולעטוף היטב עם סוכר (תוכלו לראות בסירטון למטה).
- את הסופלה אופים כ-14-15 דק’ בלבד. אם בכל זאת אתם מעדיפים את הסופלה שלכם פחות רוטט, הוסיפו עוד כ-2 דק’ של אפייה.
- ניתן להשמיט את הקמח.
- מומלץ לאכול את הסופלה חם.
מצרכים לסופלה שוקולד – 3 קעריות סופלה
לשימון הקעריות
- 20 גרם חמאה מומסת.
- 30 גרם סוכר (3 כפות).
לסופלה
- 80 גרם שוקולד מריר איכותי.
- 20 גרם חמאה.
- 80 מ”ל חלב.
- כפית תמצית וניל (לא חובה).
- חלמון L בטמפ’ החדר.
- 10 גרם קמח (כף).
- 2 חלבונים L בטמפ’ החדר.
- 30 גרם סוכר (3 כפות).
אופן הכנת הסופלה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים היטב את קעריות הסופלה בחמאה מומסת. שופכים את הסוכר ומוודאים שכל הקערית עטופה בסוכר. שופכים את שאריות הסוכר לקערית הבאה וממשיכים באותו האופן.
- בקערה רחבה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר, חמאה וחלב. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
- מוסיפים אל הקערה תמצית וניל \ מחית וניל וטורפים. מוסיפים את החלמון וטורפים עד להטמעה. לבסוף מוסיפים את הקמח וטורפים שוב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את החלבונים, ומקציפים כ-2 דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד להיווצרות קצף יציב אך רך.
- מקפלים את קצף החלבונים אל קערת השוקולד.
- מסדרים את הקעריות על תבנית התנור, ושופכים את הבלילה אל הקעריות (השתדלו לא למלא ממש עד הסוף).
- אופים כ-14-15 דק’, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.
אולי תאהבו גם: עוגת פס דאבל שוקולד | עוגת שיפון שוקולד | עוגת קרמו שוקולד ופרלינה | עוגת פקאן ושוקולד לבן