fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אם אני אספר לכם שהטארט היפייפה שלפניכם הוא לגמרי פרווה, הייתם מאמינים לי? טארט שוקולד אפוי עם תחתית ביסקוויטים, קרם שוקולד עשיר ומפנק, ומעל – קצפת רכה שמשתלבת נהדר. טארט פרווה שיגנוב את כל ההצגה, וישאיר את האורחים שלכם ללא מילים. רק אל תגלו שהיה לכם כל כך קל להכין אותו 🙂

טארט שוקולד אפוי | צילום: ספיר דהן
טארט שוקולד אפוי | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • מכיוון שהשוקולד הוא המרכיב העיקרי, ממולץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי עם לפחות 55% מוצקי קקאו.
  • שימו לב שמדובר בטארט נמוך, אך טעמו מאוד עשיר. לטעמי, חתיכה עבה יותר תהיה כבדה לאכילה.
  • אם בכל זאת תרצו טארט יותר גבוה, השתמשו בתבנית עגולה 22 ס”מ.
  • ניתן להכין את הטארט גם בגרסה חלבית. במקום נטורינה תוכלו להשתמש בחמאה, ובמקום קצפת צמחית, בשמנת חלבית.

מצרכים לטארט שוקולד אפוי – תבנית עגולה 24 ס”מ

לתחתית

  • 130 גרם ביסקוויטים וניל (כ-2\1 שרוול).
  • 50 גרם נטורינה \ מחמאה מומסת.

לקרם השוקולד

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי.
  • 200 מ”ל קצפת צמחית (אני השתמשתי בשף הלבן 20% שומן).
  • 2 ביצים L.
  • 30 גרם קורנפלור (3 כפות).

לקצפת

  • 250 מ”ל קצפת צמחית (מיכל).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
  • כפית תמצית וניל.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את הנטורינה המומסת ומערבבים היטב בעזרת כפפה לתערובת חולית.
  2. משטחים את תערובת הביסקוויטים בתבנית, בשכבה דקה ואחידה. מעבירים את התבנית למקפיא עד לסיום הכנת המלית.
  3. הכנת המלית: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר וקצפת צמחית. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס), ומניחים לצינון כ-2 דק’.
  4. לאחר הצינון מוסיפים לתערובת השוקולד ביצה אחת בכל פעם, וטורפים לאיחוד.
  5. מוסיפים קורנפלור וטורפים להטמעה.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את המלית. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25-30 דק’ (השתדלו לא לאפות יתר על המידה כדי לא לייבש את הטארט).
  7. מצננים מעט, ומעבירים את הטארט למקרר למשך כ-שעה.
  8. הכנת הקצפת: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים קצפת צמחית, פודינג וניל ותמצית וניל. מקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות קצפת יציבה.
  9. מוציאים את הטארט מהמקרר, ובעזרת כף מורחים את הקצפת באופן “חופשי”.
  10. מכניסים את הטארט למקרר למשך כ-שעה ולאחר מכן זוללים.

אולי תאהבו גם: פאי שוקולד וחמאת בוטנים | פאי לימון קלאסי | פאי לזניה | פאי גבינה ולוטוס | טארט שוקולד מהיר וללא אפייה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.