⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות בצק פריך בצורת קרואסון, שלאחר האפייה טובלים בסירופ מתוק. חוץ מהטעם שהסירופ מעניק להן, הוא גם שומר עליהן רכות ועסיסיות לטווח ארוך.
אני בחרתי שלא למלא אותן כלל ולהשאירן כמו שהן, הכי טעימות!
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
מצרכים
- 500 גרם קמח.
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס).
- 5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית).
- כפית תמצית וניל.
- 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 200 גרם חמאה/ נטורינה בטמפ’ החדר.
- 120 מ”ל מיץ תפוזים / מים (2\1 כוס).
- 100 גרם קוקוס לגילגול העוגיה.
לסירופ סוכר
- 240 מ”ל מים.
- 200 גרם סוכר.
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את כל חומרי הבצק עד לאיחוד. (ניתן ללוש ביד).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים כ-30 דק’.
- לאחר הקירור, מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים.
- מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל כדור בצק לעלה דק.
- יוצרים בעזרת גלגלת משולשים קטנים ושווים בגודלם, ומגלגלים לצורת קרואסון קטן.
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה, ושומרים על מרווחים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-15 דק’ עד להזהבה קלה (להיזהר לא לאפות יתר על המידה, העוגיות צריכות להיות מעט בהירות).
- בנתיים שהעוגיות בתנור, מכינים את הסירופ.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים, ומבשלים כמה דק’ עד להסמכה קלה.
- כשהעוגיות יוצאות מהתנור, טובלים אותן בסירופ הסוכר, ומגלגלים בקוקוס.
חשוב לדעת
- שומרים את העוגיות בקופסא אטומה, בטמפ’ החדר.
- ניתן לגלגל את העוגיות בשקדים גרוסים במקום קוקוס.