⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אני לא מכירה מישהו שלא אוהב עוגת גבינה פירורים. לאחרונה הכנתי עוגת גבינה פירורים קלאסית שמגיעה עם טוויסט קטן. שכבת קרמל דקה בתחתית, שמשתלבת נהדר עם החמיצות של הגבינה. עוגת קרמית ומפנקת, ללא ג’לטין ובנוסף את הפירורים מכינים מביסקוויטים וחמאה, וחוסכים חצי מזמן ההכנה.
מצרכים לעוגת גבינה פירורים – תבנית עגולה 24 ס”מ
תוכן עניינים
לתחתית + פירורים
- 200 גרם ביסקוויטים.
- 60 גרם חמאה מומסת.
לשכבת הקרמל
- 90 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).
- 90 מ”ל שמנת מתוקה.
- 30 גרם חמאה.
לעוגה
- 450 מ”ל שמנת מתוקה.
- 225 גרם גבינת שמנת – גביע (אני השתמשתי בנפולאיון 25%).
- 200 גרם שמנת חמוצה – גביע.
- 50 גרם סוכר (5 כפות).
- 40 גרם פודינג וניל (4 כפות).
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הקרמל: מחממים את השמנת כ-30 שניות במיקרו, ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקלחת על להבה נמוכה, ממיסים את הסוכר עד לקבלת צבע עינברי.
- מוסיפים את השמנת בזהירות ומערבבים (גם אם נוצרו לכם גושים קטנים של קרמל, ממשיכים לערבב עד שהם נמסים חזרה).
- מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מעבירים את הקרמל לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומעברים למקרר עד לשימוש.
- הכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה. מעבירים לקערה רחבה, מוספים את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת פירורית.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, שופכים מחצית מתערובת הביסקוויטים ומשטחים בשכבה אחידה (החצי הנוסף ישמש לפירורים).
- מעבירים את התבנית למקרר למשך כ-10 דק’.
- מוציאים את הקרמל מהמקרר, מערבבים ומעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים על תחתית הביסקוויטים, ומשטחים בעזרת פלטה.
- הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה וסוכר, מקציפים כמה דק’ עד להיווצרות קצפת רכה.
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה ופודינג וניל. ממשיכים להקציף עוד כמה דק’ עד לבלילה יציבה וסמיכה.
- שופכים את הקרם אל התבנית, ומורחים בעזרת פלטה.
- מפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד, מכסים את העוגה ומכניסים למקרר למשך כ-4 שעות לפחות עם עדיפות ללילה שלם.
חשוב לדעת
- כמובן שתוכלו לותר על שכבת הקרמל, ולהשאיר את העוגה קלאסית כמו שהיא.
- אני לא ממליצה להשתמש בגבינות באחוזי שומן נמוכים, מכיוון שאין בעוגה ג’לטין.
- בימים חמים מומלץ לא להשאיר את העוגה יותר מדיי זמן מחוץ למקרר.
אולי תאהבו גם: פאי גבינה ולוטוס | עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפייה | עוגת גבינה בית מלון | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס