⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
ראש השנה בפתח, ואיך אפשר בלי מתכון לעוגת דבש, מיוחדת, מרשימה וטעימה להפליא? עוגת מדוביק היא עוגת שכבות (כ-9 שכבות) סלאבית, הפופולארית בארצות ברית המועצות לשעבר. המרכיבים המרכזיים הם דבש, שמנת חמוצה או חלב מרוכז.
** המתכון בשיתוף סוגת ❤️❤️ **
רגע של היסטוריה – הסיפור מאחורי עוגת מדוביק:
תוכן עניינים
העוגה נוצרה במאה ה-19 באימפריה הרוסית על ידי שף צעיר שביקש להרשים את הקיסרית אליזבת אלכסייבנה, אשתו של אלכסנדר הראשון. הקיסרית אליזבת לא יכלה לסבול דבש, וכל מאכל שהכי אפילו טיפה דבש – הגעיל אותה. אולם יום אחד, קונדיטור צעיר חדש במטבח לא ידע על השנאה של הקיסרית לדבש, ואפה עוגה חדשה עם דבש ושמנת חמוצה סמיכה. באופן מפתיע, הקיסרית אליזבת התאהבה בה מיד.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מצרכים לעוגה בקוטר 18 ס”מ
לבצק
- 550 גרם קמח תופח של סוגת.
- 3 ביצים M.
- 100 גרם סוכר.
- 110 גרם דבש.
- 130 גרם חמאה.
- 2\1 כפית סודה לשתייה.
- כפית תמצית וניל.
לקרם
- 400 גרם שמנת חמוצה.
- 45 גרם אבקת סוכר.
- 20 גרם דבש.
- 180 מ”ל שמנת מתוקה.
אופן ההכנה
- בקערה קטנה טורפים את הביצים עם תמצית הוניל ומניחים בצד עד לשימוש.
- מניחים סיר עם מים רותחים על להבה בינונית.
- בקערה חסינת חום מניחים חמאה, דבש, וסוכר ומניחים מעל הסיר עם המים החמים (בן מארי).
- מבשלים את כל הרכיבים יחד תוך כדי טריפה מתמדת, עד להמסה מלאה (כ- 4 דק’).
- תוך כדי טריפה מוסיפים את הביצים בזרם דק, מוסיפים גם את הסודה לשתייה וטורפים היטב.
- מכבים את הגז ומסירים מהאש.
- מוסיפים אל הקערה מחצית מכמות הקמח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית.
- מוסיפים את שאר הקמח ולשים בידיים בעזרת כפפה. הבצק בהתחלה ירגיש לכם דביק, אך לאחר כמה דקות של לישה יתקבל כדור בצק אחיד וחלק.
- מחלקים את הבצק ל- 9 חלקים שווים, מניחים מעליהם ניילון נצמד בכדי למנוע את התייבשות הבצק.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים כדור בצק לעלה דק.
- בעזרת רינג עגול (קוטר 20) קורצים את עלה הבצק לעיגול ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור בחום של- 180 מעלות כ- 5-6 דק’.
- ממשיכים באותו האופן עם 8 כדורי הבצק, ומניחים לצינון מלא.
- בעזרת רינג עגול קוטר 18 קורצים שוב את עיגולי הבצק ומניחים את השאריות בשקית.
- את כדור הבצק התשיעי מרדדים באותו האופן וקורצים לעיגול. מדפיסים דוגמת משושה ומניחים אותה בחלק העליון של עיגול הבצק.
- בעזרת פלטה מסמנים את דוגמת המשושה אחת ליד השניה עד לסיום (ניתן להשתמש גם בסכין אך יש להשתמש בצידו ההפוך ולא בצד החד. מכיוון שאנחנו רק רוצים לסמן ולא לחתוך את הבצק)
- מכניסים לאפייה ומצננים. קורצים שוב לעיגול ומכניסים את השאריות לשקית.
- בעזרת סכין חדה מחלצים בזהירות 2 משושים ומניחים בצד.
- מתחילים בהכנת הקרם: בקערה מניחים שמנת חמוצה, דבש ואבקת סוכר וטורפים היטב.
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב אך לא נוקשה מדיי.
- מקפלים את התערובות יחד, מוציאים כ- 2\1 כוס מהקרם ומניחים במקרר.
- על צלחת גדולה ושטוחה מניחים תחתית בצק, מורחים מעל קרם ושוב מניחים תחתית.
- ממשיכים באותו האופן עד שמסימים עם כל 8 השכבות.
- בשכבה האחרונה מורחים קרם ומניחים את התחתית האחרונה (עם דוגמת המשושה).
- מוציאים את הקרם ששמרנו במקרר, ובעזרת פלטה קטנה מורחים מסביב לעוגה.
- את שאריות הבצק ששמרנו בשקית מעבירים למעבד מזון וטוחנים לפירורים.
- מדביקים את הפירורים מסביב לעוגה ומעבירים לקירור של 30 דק’.
- מזלפים מעט דבש בתוך דוגמת המשושה.
חשוב לדעת
- ניתן לוותר על דוגמת המשושה ולהכין את השכבה האחרונה כעיגול.
- ניתן להוסיף לבצק מעט קינמון.
אולי תאהבו גם: בקלאווה קדאיף עם מלית פיצוחים | עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתכינו | פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין