fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

משולשי סמבוסק רכים ואווריריים במילוי האהוב על כולנו – פיצה! תוכלו להשתגע עם התוספות ולהוסיף פיטריות מוקפצות, בצל מקורמל, תירס וכמובן זיתים. ניתן להקפיא את הסמבוסק ולחמם כמה דק’ בתנור, ולקבל סמבוסק פיצה חם וטרי כאילו הרגע הכנתם אותו. מהבצק הזה אני גם מכינה מאפה מוצרלה ועשבי תיבול משגע, ואם עדיין לא יצא לכם להכין – אז מומלץ בחום!

סמבוסק פיצה | צילום: ספיר דהן
סמבוסק פיצה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ- 12 סמבוסק פיצה בינוניים

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן (2\1 קילו).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 5 גרם מלח (כפית).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 40 גרם שמן.
  • ביצה L.
  • 240 מ”ל מים (כוס).

למילוי

  • 1 קופסא עגבניות חתוכות דק – כל חברה שתרצו.
  • 2\1 כפית ארוגנו מיובש.
  • 2\1 כפית מלח (ניתן להוסיף לפי טעמכם האישי).
  • 4\1 כפית פלפל שחור (אופציונלי).
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר גם צהובה).
  • זיתים \ תירס \ פיטריות מוקפצות.

לטופינג

  • ביצה טרופה.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  1.  בקערה רחבה מניחים עגבניות חתוכות דק, מלח, אורגנו ופלפל שחור. מערבבים ומניחים במקרר עד לשימוש.
  2. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים, הביצה והשמן ולשים למשך כ-6 דק’ עד לקבלת כדור בצק.
  4. מוסיפים את המלח ולשים שוב למשך כ-5 דק’ לבצק אחיד, חלק ומעט דביק. משמנים קערה במעט שמן, ומניחים את הבצק בתוכה.
  5. מכסים בניילון נצמד, ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה (בימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
  6. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומחלקים את הבצק לכ-12 כדורים במשקל 50 גרם.
  7. מקמחים כל כדור במעט קמח, ומרדדים לעיגול (שימו לב – הוא לא דק מידיי). מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות במרכז העיגול (ללא השוליים), ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
  8. סוגרים את הסמבוסק כמו אוזן המן. צד ימין ומעליו צד שמאל, ולאחר מכן את החלק התחתון, כך שלא ישאר אזור חשוף ומהדקים היטב עם הידיים.
  9. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים את הסמבוסק במרווחים כשצד התפר פונה מטה. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים שומשום בנדיבות.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דק’ או עד להשחמה.
  11. מצננים מעט, וזוללים.

חשוב לדעת

  • במידה ונשאר לכם רוטב, העבירו אותו לקופסא אטומה ואחסנו במקרר (ניתן להשתמש בו לפיצה או מגוון מאפים נוספים).

אולי תאהבו גם: מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפה בצל ופטריות | בייגל אמריקאי | בייגלה מתוק

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.