⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת ריבת חלב וקצפת פשוטה וטעימה. אצלנו בבית היא בין העוגות האהובות, ותמיד בעלי יבקש אותה שוב, בכל פעם מחדש. עוגת טורט ריבת חלב רכה וגבוהה, במילוי קצפת וניל עטופה בקוקוס מקורמל. את העוגה תוכלו לאכול גם ללא כל מילוי, היא טעימה ורכה כמו שהיא.
מצרכים להכנת עוגת ריבת חלב וקצפת – תבנית עגולה 24 ס”מ
תוכן עניינים
לטורט ריבת חלב
- 6 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 80 מ”ל חלב (4\1 כוס + 2 כפות).
- 100 גרם שמן (2\1 כוס).
- 2 כפות גדושות ריבת חלב.
- 160 גרם קמח (כוס + 2 כפות).
- 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
- קורט מלח.
- 60 גרם סוכר (4\1 כוס – להקצפה עם החלבונים)
לקרם
- 360 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי).
- 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
- 40 גרם פודינג וניל (4 כפות).
מריחה + ציפוי
- 2\1 קופסא ריבת חלב.
- 100 גרם קוקוס מקורמל (כוס).
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (2\1 כוס), וטורפים.
- מוסיפים אל הקערה חלב, שמן וריבת חלב וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לבלילה סמיכה ואחידה. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב.
- מקפלים את קצף החלבונים אל הבלילה שבקערה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ושופכים את הבלילה.
- אופים את העוגה במשך כ-50 דק’, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מצננים את העוגה לחלוטין, משחררים את העוגה מהתבנית, וחותכים את העוגה ל-2 שכבות.
- הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את כל חומרי הקרם עד לקצפת יציבה.
- מניחים על גבי תבנית \ צלחת גדולה שכבה אחת של עוגה. מורחים בנדיבות שכבה של ריבת חלב, ומעל מורחים חצי מכמות הקרם.
- מניחים מעל הקרם את שכבת העוגה הנוספת, ובעזרת פלטה מורחים את יתרת הקרם על פני כל העוגה.
- מכניסים את העוגה למקרר למשך כ-30 דק’, ולאחר מכן מפזרים קוקוס קלוי.
- מכניסים את העוגה שוב למקרר למשך כ-שעתיים לפחות עם עדיפות ללילה שלם. לאחר הקירור מזלפים ריבת חלב על העוגה.
אולי תאהבו גם: עוגת רולדה עגולה | חיתוכיות ריבת חלב וגאנש שוקולד לבן | רולדת ריבת חלב אישית | עוגיות ריבה ושקדים