⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
על המתכון הזה לא ארחיב במילים, רק אציין שמדובר בעוגה מושלמת, טעימה, פשוטה אך מיוחדת. עוגת שוקולד צ’יפס עם נגיעות של קפה ואגוזי לוז. אתן לתמונות לדבר בעד עצמן.
מצרכים לעוגת שוקולד צ’יפס קפה – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ
תוכן עניינים
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 200 גרם חמאה רכה.
- 180 גרם סוכר (כוס פחות 2 כפות).
- 200 גרם קמח (2\1 1 כוסות פחות כף).
- 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
- 4 גרם קפה נמס מגורען (כף).
- 30 מ”ל מים חמים (2 כפות).
- 60 גרם שוקולד צ’יפס מריר.
- חופן אגוזי לוז טבעיים – לקישוט.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות.
- מערבבים את הקפה המגורען עם המים החמים ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חמאה רכה וסוכר, מקציפים כ-4 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם עד להטמעה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים את נוזל הקפה ומעבדים עד להטמעה.
- בקערה נוספת מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים אותם בהדרגה אל קערת המיקסר ומעבדים מעט עד להטמעה.
- מקמחים את השוקולד צ’יפס במעט קמח, ומוסיפים אל הבלילה.
- מקפלים בעזרת לקקן, ומוודאים שאין שאריות של קמח בתחתית הקערה.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים גם את התחתית וגם את הדפנות במעט חמאה.
- שופכים את הבלילה לתוך התבנית, חוצים את אגוזי הלוז לחצי ומפזרים מעל.
- אופים כ-40-50 דק’ (בידקו את העוגה לאחר כ-40 דק’, והמשיכו את האפייה במידת הצורך).
- מצננים לחלוטין וזוללים.
חשוב לדעת
- לאחר הוספת הקמח חשוב לא לעבד יותר מדיי, אחרת תקבלו עוגה דחוסה.
- ממליצה לא לוותר על הקפה, הוא לא משתלט על העוגה.
- את העוגה שומרים בטמפ’ החדר עד כ-4 ימים.
- תוכלו להמיר את אגוזי הלוז לשקדים.
אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת ביסקוויטים לואקר ונוטלה | עוגת ביסקוויטים לואקר ונוטלהקוביות מוס שוקולד פרווה | עוגת פרג רכה ועשירה