⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
רולדה דקיקה, כמעט בעובי של המילויים – וזה בדיוק מה שעושה אותה מיוחדת.
היא עשויה מטורט שקדים דק, כשר לפסח וללא קמח, ומתגלגלת סביב קרם שוקולד, קוקוס ושוקולד לבן.
המרקמים מדויקים, ההכנה פשוטה והתוצאה – חגיגית וטעימה בטירוף.

מצרכים לרולדה
תוכן עניינים
לטורט:
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 30 גרם סוכר (3 כפות).
- 40 מ”ל שמן (4 כפות).
- 40 מ”ל חלב (4 כפות).
- 90 גרם אבקת שקדים (כוס פחות כף).
- 2\1 כפית אבקת אפייה.
- 20 גרם קקאו (2 כפות) + 40 מ”ל מים חמים.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס- להקצפה עם החלבונים)
לשכבת קוקוס שוקולד לבן:
- 140 גרם שוקולד לבן.
- 60 גרם חמאה.
- 30 גרם קוקוס (3 כפות).
- 30 מ״ל חלב (כ-3 כפות).
לקרם השוקולד:
- 75 גרם שוקולד מריר.
- 40 מ”ל שמנת מתוקה (4 כפות).
- 240 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).
- 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה רחבה טורפים חלמונים וסוכר (30 גרם – 3 כפות), מוסיפים שמן וטורפים. לאחר מכן מוסיפים את החלב וטורפים.
- מערבבים אבקת שקדים ואבקת אפייה יחד, ומוסיפים אל הקערה. טורפים היטב לבלילה חלקה.
- מערבבים את המים החמים יחד עם הקקאו למשחה חלקה ללא גושים. מוסיפים אל הקערה וטורפים לאיחוד.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב אך רך. מקפלים את הקצף אל הבלילה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים במעט שמן. מורחים את הבלילה בשכבה אחידה ומכניסים לאפייה של כ-16 דק’ (בתנור היא תראה לכם נפוחה ותפוחה אך לאחר האפייה הנפח יורד).
- כשהרולדה יוצאת מהתנור, הופכים אותה על נייר אפייה חדש ומקלפים בעדינות את נייר האפייה שעליו נאפתה (כשהיא עדיין חמה). מחזירים אותה לתבנית כדי להתקרר, כך שלאחר ההרכבה ניתן להכניס אותה לקירור מבלי להרים אותה.
- שכבת קוקוס שוקולד- בקערה מתאימה למיקרו מניחים יחד שוקולד לבן וחמאה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה (יש לערבב בין פולס לפולס). מוסיפים אל הקערה קוקוס ומערבבים לתערובת גבשושית ושמנונית. מוסיפים את החלב ומערבבים עד להטמעה. מורחים בעזרת פלטה בשכבה אחידה ודקה.
- קרם שוקולד- בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד ושמנת מתוקה (40 מ”ל- 4 כפות). ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, ומניחים לצינון של כ-2 דק’.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה (240 מ”ל) ופודינג וניל, מקציפים עד להיווצרות קרם יציב אך לא נוקשה מדיי. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד ומקציפים לאיחוד.
- מורחים את קרם השוקולד מעל שכבת הקוקוס, ומגלגלים בעדינות בעזרת נייר האפייה לרולדה. מעבירים את התבנית עם הרולדה למקרר למשך כ-שעתיים לפחות.
- הרולדה נשמרת במקרר עד שבוע ימים.
אולי תאהבו גם: עוגת אגוזי לוז ושוקולד כשרה לפסח | עוגת טורט אגוזים כשרה לפסח | עוגת שוקולד לפסח