fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אין ספק שעוגות כשרות לפסח זה אתגר בפני עצמו. כבר כמה שבועות טרם החג, אני יושבת וחושבת, מכינה וטועמת… אז אני שמחה לבשר שזו בהחלט אחת העוגות המדהימות שתכינו הפסח הזה (ובלי להתפשר על הטעם!): עוגת אגוזי לוז ושוקולד כשרה לפסח. תחתית עשירה באגוזי לוז קלויים ושוקולד, ומעל קרם במרקם מוס מהיר וקל להכנה. תוכלו כמובן להכין אותה בכל ימות השנה 🙂

עוגת אגוזי לוז ושוקולד כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן
עוגת אגוזי לוז ושוקולד כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • יש לקלות את אגוזי הלוז כדי לקבל טעם דומיננטי.
  • חשוב לטחון את קמח המצה דק או לחלופין להשתמש בקמח מצה לעוגות.
  • לא אוהבים אגוזי לוז? תוכלו להמיר אותם בשקדים קלויים.
  • שימו לב לזמני האפייה כדי לא לייבש את העוגה.
  • ניתן להשאיר את העוגה גם ללא קרם כלל.
  • אני זילפתי מעל הקרם מעט מחית פרלינה, תוכלו לגרד שוקולד או להשאיר אותה כמו שהיא.

מצרכים לעוגת אגוזי לוז ושוקולד כשרה לפסח – תבנית עגולה 24 ס”מ

לעוגה

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי.
  • 190 גרם חמאה.
  • 5 חלמונים L בטמפ’ החדר.
  • 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות 2 כפות).
  • 140 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים דק.
  • 20 גרם קמח מצה טחון (2 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 5 חלבונים L בטמפ’ החדר.
  • קורט מלח.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).

לקרם

  • 70 גרם שוקולד חלב.
  • 40 מ”ל שמנת מתוקה (4 כפות).
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הצדדים.
  2. קולים את אגוזי הלוז ומסירים את הקליפה, טוחנים דק (יש לטחון בפולסים קצרים).
  3. בקערה רחבה מתאימה למיקרו, מניחים את השוקולד והחמאה יחד וממיסים בפולסים קצרים. מניחים בצד לצינון של כמה דק’.
  4. בקערה נוספת טורפים חלמונים וסוכר (80 גרם), מוסיפים אותם אל קערת השוקולד תוך כדי טריפה מתמדת עד להטמעה.
  5. מוסיפים את אגוזי הלוז, אבקת האפייה וקמח המצה, וטורפים היטב.
  6. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, ומקציפים עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקצף יציב אך רך.
  7. מקפלים את קצף החלבונים אל בלילת השוקולד, ושופכים אל התבנית.
  8. אופים כ-40 -45 דק’, ומניחים לצינון מלא.
  9. הכנת הקרם: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד חלב ושמנת מתוקה (40 מ”ל), ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה. מניחים בצד לצינון.
  10. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה (250 מ”ל) ופודינג וניל, ומקציפים לקצפת יציבה. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם דק את השוקולד. מעבדים עד לקבלת קרם המזכיר מרקם של מוס.
  11. מורחים את הקרם מעל העוגה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  12. למחרת מזלפים מחית פרלינה \ מגרדים שוקולד.

עוד מתכונים כשרים לפסח: בראוניז כשר לפסח | עוגת שוקולד פאדג’ כשרה לפסח | רולדת שוקולד כשרה לפסח | עוגת טורט אגוזים כשרה לפסח

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.