⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
פיצה! מה עוד צריך להוסיף? יש מישהו שלא אוהב את הדבר הזה? אצלנו בבית אין יום חמישי בלי פיצה ביתית. בצק פיצה אוורירי (עם בועות אוויר כמו באיטליה), רוטב ריחני מעגבניות טריות (לא שימורים!), שילוב של גבינות, וכמובן – כל התוספות שאתם אוהבים.
פיצה ביתית היא בהחלט ה-מתכון שאני מכינה כמעט כל שבוע, וממליצה גם לכם להתחיל ולהתמכר לתענוג בהכנת פיצה ביתית שתקצור שבחים ותעיף מגשים 🙂
נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- כמות הבצק שבמתכון מספיקה לפיצה אחת גדולה, או 2 קטנות.
- ברוב המתכונים משתמשים בעגבניות מרוסקות כרוטב, אך אני אוהבת להכין את הרוטב מעגבניות טריות ולבשל אותן עד להסמכה, ממליצה לכם לא לוותר על כך – זה בהחלט משדרג את הפיצה פי כמה וכמה.
- חשוב להשתמש בקמח פיצה אותו תוכלו למצוא בכל סופר.
- הבצק מכיל אחוז גבוהה של מים, לכן הוא דביק מאוד. אך אין ממה לחשוש – כך הוא אמור להיות.
- אם אין ברשותכם אבן פיצה (אבן שמוט), תוכלו להשתמש בתבנית תנור הפוכה. הופכים את תבנית התנור ומכניסים למסילה, מדליקים את התנור ונותנים לה להתחמם למשך כ- 20 דק’ לפני הכנסת הפיצה.
מצרכים לבצק הפיצה
- 280 גרם קמח פיצה.
- 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
- 5 גרם דבש \ סוכר לבן.
- 190 מ”ל מים.
- 7 גרם מלח.
מצרכים לרוטב
- 2 עגבניות.
- שן שום.
- כף שמן זית.
- 2\1 כפית מלח.
- 2\1 כפית אורגנו.
- כף סוכר.
- כף גדושה רסק עגבניות.
לפיזור על הפיצה
- גבינה צהובה.
- גבינת מוצרלה.
- זיתים או כל תוספת שתבחרו.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הבצק: בקערה רחבה מניחים מים ושמרים, מערבבים, ומניחים בצד למשך כ- 5 דק’.
- שופכים חצי מכמות הקמח אל הקערה, ומערבבים בכף לתערובת נוזלית המזכירה מרקם של טחינה.
- מוסיפים את המלח והדבש ומערבבים שוב, מוסיפים את הקמח הנותר ומערבבים מעט.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח ולשים את הבצק לכדור אחיד ודביק (מזכירה לכם שהבצק דביק, וזה בסדר).
- משמנים את הקערה בכף של שמן זית ומניחים את כדור הבצק בפנים.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למנוחה למשך כ- 20 דק’.
- לאחר מכן, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק למשך כ- 10 דק’, עד שהבצק נעשה פחות דביק וחלק.
- מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ- שעה וחצי.
- בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: מקלפים את קליפת העגבניות וחותכים כל עגבניה לחצי.
- במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את העגבניות והשום וטוחנים למרקם חלק.
- מעבירים למחבת, שמים את התבלינים, הרסק ושמן הזית ומערבבים.
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 6 דק’ עד להסמכה קלה.
- טועמים ומשפרים את התיבול במידת הצורך.
- מניחים לצינון.
- מחממים תנור ל-250 מעלות, ומחממים את אבן הפיצה במשך כ- 40 דק’ לפחות.
- לאחר ההתפחה, מתחילים בהרכבת הפיצה: מקמחים את כדור הבצק במעט קמח, פורשים נייר אפייה ופותחים בעזרת הידיים את הבצק לצורת עיגול (השתדלו להשאיר את השוליים קצת יותר עבים)
- בעזרת תרבד לפיצה, או מגש עץ מחליקים את הפיצה ישירות על האבן, ככה כמו שהיא – בלי רוטב, למשך כ- 2-3 דק’ (אין צורך להוריד את נייר האפייה)
- מוציאים את הפיצה, מורחים רוטב ומפזרים את הגבינות והתוספות.
- מעבירים שוב לתנור למשך כ- 10-15 דק’ או עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומברישים את השוליים במעט שמן זית (לא חובה אך מוסיף).
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
אולי תאהבו גם: מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפה בצל ופטריות | מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה