fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אז למרות שחג החנוכה מוכר גם כחג הטיגונים, אני יודעת שיש המון שמחפשים גם מתכונים אפויים. אז הנה לכם, מתכון להכנת סופגניות אפויות קטנטנות, רכות ומתוקות שמתחברות יחד לצורת פרח. ריבת תות איכותית באמצע ויש לכם סופגניות מיוחדות וטעימות, וללא טיגון כלל!

סופגניות אפויות בצורת פרח | צילום: ספיר דהן
סופגניות אפויות בצורת פרח | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-6 ספוגניות אפויות בצורת פרח

לבצק

  • 350 גרם קמח (2\1 2 כוסות).
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף שטוחה).
  • ביצה L.
  • 150 מ”ל חלב (2\1 כוס + 3 כפות).
  • 40 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • ביצה טרופה להברשה.
  • צנצנת ריבה למילוי.

אופן הכנת סופגניות אפויות בצורת פרח

  1. בקערה רחבה מניחים חלב, סוכר, שמרים וביצה וטורפים לאיחוד (ניתן להכין גם במיקסר עם וו לישה).
  2. מוסיפים את הקמח ולשים לכדור בצק. מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת בבצק, ומתקבל בצק אחיד ודביק.
  3. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומקמחים גם אותו. לשים בידיים כ-5 דק’ עד שהבצק נעים למגע ופחות דביק.
  4. מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח.
  5. לשים את הבצק להוצאת אוויר, ומחלקים לחתיכות קטנות במשקל של 20 גרם. מגלגלים כל כדור בצק לעיגול. (כל פרח מכיל 5 כדורים)
  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים באופן צמוד 5 עיגולי בצק בצורה מעגלית (ראו בסירטון למעלה).
  7. לוחצים כל כדור לכיוון המרכז, עד שכל הכדורים מחוברים יחד. מכסים במגבת נקייה, ומשאירים להתפחה במשך כ-30 דק’.
  8. לאחר ההתפחה מברישים בביצה טרופה, ומניחים במרכז כל פרח כפית של ריבה (וודאו שהכדורים מחוברים במרכז היטב כדי שהריבה לא תגלוש מתחת בזמן האפייה).
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, במשך כ-15-20 דק’ או עד להזהבה.
  10. לאחר הצינון מוסיפים עוד קצת ריבה ומפזרים אבקת סוכר.

אולי תאהבו גם: סופגניות ביתיות | עוגת שמרים עגולה |עוגת טורט אגוזים ושומשום | עוגת שיש שוקולד תפוז

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.