לכל מתכון יש את ההקדמה שלו. העוגיות האלו כ״כ טעימות וקלות להכנה, שפשוט אין לי כ״כ מה להרחיב ולהרבות במילים. עוגיות סהרוני אגוזים רכות וטעימות, נמסות בכל ביס ומלוות באבקת סוכר.

מצרכים

  • 90 גרם אבקת סוכר.
  • 200 גרם נטורינה שמן קוקוס בטמפ’ החדר.
  • 170 גרם אגוזי מלך טחונים.
  • 250 גרם קמח.
  • 30 גרם קוקוס.
  • 5 גרם אבקת אפייה.
  • 50 גרם אבקת סוכר לפידור העוגיות.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים נטורינה ואבקת סוכר ומעבדים כ-2 דק’ לתערובת קרמית.


    סהרוני אגוזים וקוקוס של ספיר דהן

  2. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אגוזים טחונים וקוקוס, שופכים לקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד.


    סהרוני אגוזים וקוקוס של ספיר דהן

  3. הבצק אמור להיות במרקם פסטלינה, במידה והבצק דביק ניתן להוסיף 4\1 כוס קמח (חשוב לא להוסיף יותר מדי קמח, הבצק עובר גם מנוחה במקרר וזה גם תורם ליציבות).
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ-30 דק’.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. לאחר הקירור יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בין הידיים לנחשים, מכופפים את הנחשים לצורת סהרונים ומניחים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה.
  7. אופים כ- 15 דק’ עד הזהבה קלה (העוגיות אמורות להיות מעט בהירות).
  8. מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.
  9. שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
סהרוני אגוזים וקוקוס | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • אפשר להוסיף גם מעט אגוזים שבורים גס, שיוסיפו קראנציות.
  • לא להרים את העוגיות עד לצינון מוחלט, אחרת הן יתפרקו.
  • ניתן להמיר את הנטורינה למחמאה או חמאה.

מה הלאה? ממליצה על עוגיות גרעינים וחמוציות, עוגיות פלורנטין עם ריבת משמש או עוגיות ריבה סנדוויץ׳.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend