fbpx




כל מי שביקר בארה״ב, כנראה נתקל באחד מסניפי רשת ״סינבון״ שמוכרים מוצר אחד: שבלול בצק שמרים ממכר וחלומי עם המון קינמון וסוכר חום. שילוב מושלם של סינמון (קינמון) ורול (גלילה). במזג האוויר החורפי הזה הכי כיף להתכרבל מתחת לשמיכה, עם כוס תה וסינרול חם וריחני שהרגע יצא מהתנור.

סינרול קינמון | צילום: ספיר דהן
סינרול קינמון | צילום: ספיר דהן

מצרכים לסינרול

לבצק

  • 580 גרם קמח.
  • 6 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 100 גרם סוכר לבן.
  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • 235 מ”ל חלב.
  • 2 ביצים.
  • 1 חלמון.
  • 6 גרם מלח.

למילוי

  • 180 גרם סוכר חום כהה (לא דמררה)
  • 17 גרם קינמון.
  • 80 גרם חמאה רכה – למריחה.

לסירופ הסוכר

  • 100 מ”ל מים.
  • 100 גרם סוכר.

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החלב והשמרים יחד ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, מלח ואת קוביות החמאה ומעבדים כמה דק’.
  3. מוסיפים את הביצים, החלמון והחלב ומעבדים במשך כ-8 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בנילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.
  5. לאחר ההתפחה לשים את הבצק להוצאת אוויר.
  6. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים את הבצק למלבן ארוך.



    סינרול קינמון | צילום: ספיר דהן


  7. הכנת המילוי: בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון עד לאיחוד.
  8. ממיסים את החמאה כ-15 שניות במיקרו, (לא המסה מלאה אלא רק עד שהיא רכה.)



    סינרול קינמון | צילום: ספיר דהן



  9. מורחים את החמאה הרכה בשכבה דקה ואחידה על הבצק.



    סינרול קינמון | צילום: ספיר דהן



  10. מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון בשכבה אחידה, ומגלגלים לגליל ארוך.




    סינרול קינמון | צילום: ספיר דהן



  11. חותכים לשבלולים, ומניחים על תבנית במרווחים קטנים (אני התשמשתי בתבנית של ארקוסטיל עם ציפוי מונע הידבקות, אם אין ברשותכם תבנית דומה – יש לרפד בנייר אפייה)



    סינרול קינמון | צילום: ספיר דהן



  12. מכסים במגבת נקייה, ומתפיחים למשך כ- 35 דק’.
  13. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 30 דק’ או עד להשחמה.
  14. לסירופ הסוכר: מבשלים את המים והסוכר יחד, עד להמסת הסוכר והסמכה קלה.
  15. מברישים את הסינרולים בסירופ סוכר ישר כשהם יוצאים מהתנור.
  16. מצננים לחלוטין וזוללים.

חשוב לדעת

  • ניתן לוותר על סירופ הסוכר, אך הוא עוזר בשמירת הטריות של הסינרול.
  • את הסינרול שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • מומלץ לחמם את הסינרול כ- 10 שניות במיקרו ואז לזלוז 🙂

אולי תאהבו גם: שבלולי שמרים במילוי שקדים פקאן וקינמון | עוגיות שקדים קטנטנות | רולדת ריבת חלב אישית | עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.