fbpx




אני בטוחה שכולכם כבר נחשפתם לטרנד של שילוב בייגלה בקינוחים ובעוגות. האמת היא, שאני ממש אוהבת את זה! הפעם בחרתי להכין עוגיות בלונדי ובייגלה שמנמנות. המתיקות של הבלונדי והמליחות של הבייגלה יצרו שילוב נפלא. העוגיות יצאו פאדג’יות, ריחנית ומושחתות!

עוגיות בלונדי ובייגלה | צילום: ספיר דהן
עוגיות בלונדי ובייגלה | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • הצמדו לזמני האפייה! זמני האפייה בעוגיה הזאת הם קריטיים, וזה מה שיבדיל בין עוגיה רכה ונימוחה, לעוגיה יבשה ודחוסה.
  • אם בחרתם ליצור עוגיות יותר גדולות מהגודל הרשום במתכון, תוכלו להוסיף עוד כ-דקה של אפייה ולא יותר.
  • מומלץ לא להשתמש בסירופ מייפל פשוט (״סירופ בטעם מייפל״), אחרת תקבלו עוגיה מתוקה מאוד שלא תצליחו לאכול.
  • ניתן להניח על חלק מהעוגיות בייגלה שלם.

מצרכים לכ- 15 עוגיות בלונדי ובייגלה בינוניות

  • 115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • 100 גרם סוכר חום כהה (לא דמררה).
  • 80 מ”ל סירופ מייפל איכותי.
  • ביצה L.
  • 260 גרם קמח.
  • 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • כפית תמצית וניל.
  • 40 גרם בייגלה שבור גס.
  • 140 גרם שוקולד בלונדי.
  • מעט מלח גס לפיזור.

אופן ההכנה

  1. קוצצים את השוקולד בלונדי לחתיכות גסות, ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה וסוכר חום, מעבדים כ- 3 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. מוסיפים ביצה, תמצית וניל וסירופ מייפל, ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד (התערובת תראה לא אחידה וגבשושית, אך אחרי הוספת היבשים הכל יסתדר).
  4. מערבבים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה יחד, ושופכים על קערת המיקסר.
  5. מעבדים כמה דק’ עד להיווצרות כדור בצק.
  6. מוסיפים את שברי הבייגלה ואת שוקולד הבלונדי ומעבדים, עד שהם נטמעים בבצק (להימנע מעיבוד יתר).



    עוגיות בלונדי ובייגלה | צילום: ספיר דהן


  7. יוצרים כדורים במשקל 35 גרם, ומניחים במרווחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה (לא חייב לשקול, אך מומלץ כדי לקבל אפייה אחידה)



    עוגיות בלונדי ובייגלה | צילום: ספיר דהן



  8. מפזרים מעט מלח גס. (אם תרצו להניח בייגלה על כל עוגיה, זה הזמן)
  9. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעולת, למשך כ- 10 דק’.
  10. מניחים לצינון מלא, לפני שמרימים אותן.
עוגיות בלונדי ובייגלה | צילום: ספיר דהן
עוגיות בלונדי ובייגלה | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה, בטמפ’ החדר.
  • שימו לב לזמני האפייה 🙂

אולי תאהבו: עוגיות שקדים קטנטנות | עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | עוגיות פאדג׳ שוקולד ואגוזי לוז

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.