fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

בסוף השבוע האחרון היה לי חשק לרוגלך, אבל לא היה לי זמן לעצב אותם אחד אחד. ואז עלה הרעיון: עוגת שמרים רוגלך. בצק רך וחמאתי, דק בטרוף ומפוצץ במלית. אולי תופתעו, אבל אפילו לא תצטרכו בשבילה תבנית. מעצבים לצמה, ואופים בתבנית התנור. העוגה מתפשטת לרוחב ומקבלת שכבות יפיפיות ומגרות.

עוגת שמרים רוגלך | צילום: ספיר דהן
עוגת שמרים רוגלך | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת שמרים רוגלך – 2 צמות רחבות וגדולות

לבצק

  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 240 מ”ל חלב (כוס).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 650 גרם קמח (2\1 4 כוסות + 2 כפות)
  • 15 גרם שמרים יבשים (כף + כפית).
  • 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • קורט מלח.

למלית

  • 200 גרם חמאה.
  • 100 גרם שוקולד מריר (אפשר להמיר בשוקולד חלב).
  • 90 גרם קקאו (2\1 כוס + 2 כפות).
  • 160 גרם סוכר (4\3 כוס- במידה ואתם אוהבים מתוק יותר תוכלו לשים כוס).

לסירופ

  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).

להברשה

  • ביצה טרופה + כפית חלב.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים חלב, סוכר וביצה. טורפים מעט עד לאיחוד.
  2. מוסיפים קמח, שמרים יבשים וקוביות חמאה. מעבדים כ-5 דק’ עד שקוביות החמאה נטמעות בבצק.
  3. מוסיפים את המלח ומעבדים שוב במהירות נמוכה כ-6 דק’, עד שהבצק אחיד ודביק (הבצק צריך להיות דביק, אין צורך להוסיף קמח).
  4. משמנים קערה במעט שמן, ומניחים את כדור הבצק. עוטפים בניילון נצמד, ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח (שימו לב שבימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
  5. סמוך לסיום זמן ההתפחה מתחילים בהכנת המלית: בקערה מתאימה למיקרו מניחים חמאה ושוקולד מריר. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  6. מניחים לצינון של כ-דקה ומוסיפים לקערה קקאו וסוכר. מערבבים לתערובת משחתית ומניחים בצד.
  7. עיצוב העוגות: מקמחים את משטח העבודה במעט קמח. מניחים את כדור הבצק, ומחלקים אותו ל-3 חלקים שווים.
  8. מניחים על משטח העבודה כדור בצק אחד ומקמחים במעט קמח. מרדדים לעלה דק בצורת ריבוע (לא חייב להיות סימטרי), בעזרת פלטה קטנה מורחים בנדיבות מלית ומגלגלים לגליל. מהדקים בעזרת הידיים את קו התפר.
  9. ממשיכים באותו אופן עם שאר הבצק (סה”כ 3 גלילים), מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הגלילים ומקפיאים אותם למשך 15 דק’ (אפשר לוותר על שלב זה).
  10. לאחר ההקפאה חותכים כל גליל באמצע ל-2 רצועות, סה”כ מתקבלות 6 רצועות.
  11. יוצרים 2 צמות על 3, ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  12. מכסים במגבת ומתפיחים בטמפ’ החדר במשך כ-40 דק’.
  13. טורפים יחד ביצה וחלב, ומברישים בעדינות את העוגות.
  14. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-25-30 דק’.
  15. כשהעוגות בתנור מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר ומים, ומבשלים על אש בינונית עד להמסה והסמכה קלה. מכבים ומשאירים לצינון.
  16. כשעוגות הרוגלך יוצאות מהתנור, מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר.

חשוב לדעת

  • חשוב ללוש את הבצק היטב.
  • אם הבצק נקרע לכם בזמן הרידוד, תהדקו את הקרע עם הידיים ותרדדו שוב.
  • ניתן לאפות את העוגות גם בתוך תבנית אינגליש קייק.
  • ניתן להמיר את המלית בכל ממרח שאתם אוהבים.

אולי תאהבו גם: רוגלך שוקולד | מאפה שמרים קינמון | עוגת שמרים עגולה | חלת שמרים קינמון

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.