fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם קראנציות במיוחד, הגעתם למקום הנכון. עוגיות גרעינים וחמוציות קלות ומהירות להכנה, פרווה וממכרות במיוחד. עוגיות גרעינים וחמוציות – על פניו נשמע פשוט, אבל הן יצאו מושלמות וממכרות – אני ובעלי לא הצלחנו להפסיק לנשנש אותן.

את העוגיות אופים פעמיים, וזה מה שתורם למרקם פריך וקראנצי.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים לכ-20 עוגיות:

  • 50 גרם סוכר לבן (4\1 כוס).
  • 50 גרם סוכר דמררה (4\1 כוס).
  • ביצה L.
  • 50 מ”ל שמן.
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 2 כפות גרעיני חמניה.
  • 2 כפות גרעיני דלעת.
  • כף חמוציות (אפשר להשמיט לגמרי אם לא אוהבים).
  • כף שומשום.
  • חצי כפית קינמון.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  2. בקערה שמים את הסוכרים עם הביצה וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים לאיחוד.
  4. מוסיפים את הקמח, קינמון, גרעיני החמניה, גרעיני הדלעת, שומשום והחמוציות ומערבבים עד לקבלת בצק דביק.



  5. פורסים נייר אפייה על תבנית התנור ומתחילים בעיצוב העוגיות.
  6. מרטיבים היטב את הידיים במים ומעצבים לשלושה כיכרות.
  7. אופים 20 דק’ עד להשחמה קלה, מוצאים מהתנור ומניחים לצינון של 10 דק’.
  8. לאחר מכן חוצים כל כיכר לאורך וחותכים לריבועים קטנים (ניתן לפזר מעל מעט קינמון).



  9. מסדרים בתבנית ואופים שוב כ- 15 דק’ עד השחמה ו”יבוש” העוגיות (להיזהר לא לשרוף).
  10. מצננים היטב ומעבירים לצנצנת אטומה.

חשוב לדעת:

  • ניתן להשמיט או להחליף תוספות לפי טעמכם, אבל עוגיות גרעינים וחמוציות זה ה-דבר.

ממליצה לבקר במתכונים נוספים שלי: עוגיות פלורנטין עם ריבת משמש, עוגיות ריפעת מרוקאיות (רייף), עוגיות קרואסון קוקוס.

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.