⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מה יותר טוב מעוגת גבינה? פסים אישיים (כי מי רוצה לחלוק…) של עוגת גבינה עם 3 שכבות של תענוג. שכבה של ביסקווטים, שכבה של עוגת גבינה אפויה ושכבה של עוגת גבינה קרה. בסוף – מגרדים שוקולד בלונדי שמשלים את כל החוויה.
מצרכים לרינג מלבני אורך 24 ס״מ גובה 10 ס”מ
תוכן עניינים
לתחתית עוגת גבינה
- 200 גרם ביסקוויטים וניל.
- 50 גרם חמאה מומסת.
לשכבת עוגת גבינה אפויה
- 270 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (אני השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%).
- 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
- 10 גרם קורנפלור (כף).
- כפית תמצית וניל.
- 50 מ”ל שמנת מתוקה.
לשכבת עוגת גבינה קרה
- 170 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי.
- 25 גרם סוכר (2 כפות).
- 100 מ”ל שמנת מתוקה.
לטופינג
- 50 גרם שוקולד בלונדי \ שוקולד לבן.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, ומערבבים עם החמאה המומסת.
- מרפדים את תחתית הרינג בנייר אפייה, ועוטפים את התבנית כלפי חוץ בנייר כסף (אם אתם משתמשים בתבנית, אז רק לרפד את התבנית בנייר אפייה)
- משטחים את תערובת הביסקוויטים על התבנית בשכבה אחידה ומניחים בצד עד להכנת בלילת העוגה.
- הכנת שכבת עוגת גבינה אפויה: בקערה רחבה מניחים גבינת שמנת וסוכר, וטורפים היטב.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים עד להטמעתן.
- מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת המתוקה, וטורפים שוב לאיחוד.
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים שוב עד שהוא נטמע בבלילה.
- שופכים את התערובת מעל שכבת הביסקווטים, מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40-45 דק’ (העוגה צריכה להיות רוטטת מעט במרכז ויציבה בשוליים).
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לצינון מלא.
- לאחר שהעוגה התקררה מתחילים בהכנת השכבה האחרונה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת וסוכר ומקציפים יחד למשך כ-3 דק’.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד להיווצרות קרם.
- שופכים מעל שכבת העוגת גבינה האפויה, ומישרים בעזרת פלטה קטנה.
- עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ללילה שלם.
- למחרת מחלצים את העוגה מהרינג, מגרדים מעל שוקולד בלונדי וחותכים לפסים.
חשוב לדעת
- מהכמות הנ”ל יוצאים כ- 8 פסים אישיים.
- מומלץ לא להשתמש בגבינת שמנת שהיא פחות מ-25% שומן.
עוד מתכוני עוגות: עוגת אופרה צרפתית | עוגת וניל ברוטב טופי קרמל ובייגלה | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן