fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מכירים את המשפט הזה: “ואוו זה כמו גרעינים, אי אפשר להפסיק לאכול” אז הוא מתאים בדיוק לבורקיטס הזה. בורקיטס חציל ובולגרית מבצק פריך ומהיר להכנה, במילוי חציל קלוי, גבינה בולגרית ושום. אני רוצה רק להזהיר אתכם מראש, אי אפשר להפסיק לנשנש אותם. כנראה שתקלטו זאת רק אחרי שהמגש התרוקן מבלי ששמתם לב.

בורקיטס חציל ובולגרית | צילום: ספיר דהן
בורקיטס חציל ובולגרית | צילום: ספיר דהן

מצרכים לבורקיטס חציל ובולגרית כ-16 יחידות

לבצק

  • 200 גרם קמח (2\1 1 כוסות פחות כף).
  • 4\1 כפית אבקת אפייה.
  • 60 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 60 מ”ל מים (4\1 כוס).
  • 20 גרם שמן קנולה (2 כפות).
  • 2\1 כפית מלח.

למלית

  • חציל קטן.
  • 2\1 קוביה גבינה בולגרית – 125 גרם (אני השתמשתי ב5% שומן).
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 4\1 כפית מלח.
  • 4\1 כפית פלפל שחור.

לציפוי

  • ביצה טרופה.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  1. הכנת המלית: קולים את החציל, מקררים אותו מעט ומקלפים את הקליפה שלו. מועכים אותו היטב עם מזלג, מעבירים למסננת ולוחצים בעזרת הידיים כדי לסחוט את הנוזלים.
  2. מעבירים את החציל לקערה עמוקה, מפוררים את הגבינה הבולגרית מוסיפים שום כתוש ותבלינים, ומערבבים לאיחוד. מכניסים את המלית למקרר עד לשימוש.
  3. הכנת הבצק: מניחים בקערה רחבה את כל רכיבי הבצק לפי הסדר, ולשים בידיים לכדור בצק אחיד ונעים, במידה והבצק מרגיש לכם יבש הוסיפו עוד כפית שמן (ניתן להכין את הבצק גם במיקסר).
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר למשך כ-30 דק’.
  5. עיצוב הבורקיטס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים את הבצק. מרדדים לעלה דק וקורצים לעיגולים (אני קרצתי עיגולים בקוטר 10 ס”מ). מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול, מברישים במעט מים צד אחד של העיגול, סוגרים לצורת בורקיטס ומהדקים את קו התפר (אפשר להעזר במזלג).
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומסדרים את הבורקיטס בתבנית. מברישים כל בורקיטס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  8. אופים בתנור במשך כ- 20-25 דק’, או עד להשחמה.
  9. מצננים מעט (אם תצליחו להתאפק) וזוללים.

חשוב לדעת

  • אני הכי ממליצה לקלות את החציל על הגז ולקבל את הטעם החרוך.
  • השתדלו לא להעמיס מהמלית בכדי שתוכלו לסגור את הבורקיטס.

אולי תאהבו גם: בורקיטס גבינות וזיתים | מאפה מוצרלה ועשבי תיבול | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפה בצל ופטריות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.