fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

במיוחד לשבועות הכנתי לכם מתכון משגע לפיצה לבנה (או פיצה ביאנקה), תפוחה בשוליים, דקה במרכז ועם טעם וריח משגעים. את הרוטב מכינים בשיא המהירות ע”י עירבוב של שמנת ותבלינים. אל הרוטב שידכתי נגיעות של פסטו, זיתי קלמטה ובצל ירוק, ולאחר האפייה מפזרים עלי בזיליקום טריים. הדבר היחיד שצריך להכין מראש הוא הפוליש, שאחראי לבועות ולמרקם המטורף.

את הפיצה אפיתי בתנור על גבי אבן שמוט של ארקוסטיל.
אבן שמוט טבעית לתנור, מיועדת לאפיית פיצה, פיתות ופוקצ’ות. האבן מתלהטת עד לחום של 300 מעלות ומהווה בכך שטח אפייה מעולה למאפים. התוצאה המתקבלת באבן השמוט היא פיצה קריספית וארומטית להפליא כמו במאפיה או פיצרייה.
לא ניתן להגיע לתוצאות כאלה טובות בתנורים ביתיים רגילים ללא השימוש באבן. 

פיצה לבנה (ביאנקה) עם פסטו וזיתי קלמטה | צילום: ספיר דהן
פיצה לבנה (ביאנקה) עם פסטו וזיתי קלמטה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לפיצה לבנה משפחתית אחת

לפוליש

  • 120 גרם קמח פיצה (כוס פחות 2 כפות).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 5 גרם דבש (כפית).

לבצק

  • 80 גרם קמח פיצה (2\1 כוס + כף).
  • 5 גרם מלח (כפית).
  • 2.5 גרם שמרים יבשים (1/2 כפית).
  • מעט קמח סמולינה לקימוח ופתיחת הבצק

לרוטב

  • 60 מ”ל שמנת מתוקה \ לבישול (כ-4\1 כוס).
  • 4\1 כפית מלח.
  • 4\1 כפית פלפל שחור.

לתוספות

  • גבינת מוצרלה מגורדת.
  • פסטו.
  • זיתי קלמטה.
  • בצל ירוק.
  • עלי בזיליקום טריים (אופציונלי).

אופן ההכנה

  1. ערב קודם – מכינים את הפוליש: בקופסא רחבה מניחים את כל מרכיבי הפוליש, ומערבבים בעזרת כף עד למרקם דביק ומעט נוזלי. סוגרים את הקופסא ומעבירים למקרר למשך כ-12 שעות לפחות.
  2. לאחר שהפוליש מוכן עוברים להכנת הבצק: מעבירים את הפוליש לקערה, מוסיפים קמח, מלח ושמרים. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת גושי בצק. מעבירים את כל הבצק למשטח העבודה, ולשים במשך כ-6 דק’, לבצק אחיד ומעט דביק (אל תתפתו להוסיף קמח).
  3. משמנים את הבצק במעט שמן זית, ומעבירים אותו לקערה. מכסים ומתפיחים בטמפ’ החדר במשך כשעה \ שעה ורבע.
  4. בזמן ההתפחה מחממים תנור ל-250 מעלות, מכניסים את האבן ומחממים אותה במשך כ-40 דק’ לפחות.
  5. מניחים קמח סמולינה על משטח העבודה, ומעל הקמח מניחים את כדור הבצק. מקמחים גם אותו ומתחילים ללחוץ על הבצק מהמרכז החוצה (שכל האוויר יידחף אל השוליים), מבלי לגעת בשוליים כדי שישארו תפוחות ומלאות אוויר. לאחר מכן הופכים את הבצק לצד השני, וחוזרים על אותה הפעולה. מרימים בעדינות את הבצק, מסירים את הקמח והופכים אותו שוב אל הצד השני.
  6. פותחים את הבצק עוד קצת ומעבירים אותו לקרש עץ מקומח קלות, ומתחילים בהרכבה (רק שימו לב שהבצק לא דק מדי במרכז).
  7. מערבבים את השמנת המתוקה \ בישול יחד עם התבלינים, ומורחים מעל הבצק. מפזרים מעל בנדיבות גבינת מוצרלה מגורדת, ומניחים תלוליות קטנות של ממרח פסטו. מפזרים זיתי קלמטה חצויים ומעט בצל ירוק קצוץ.
  8. מעבירים את הפיצה בזהירות אל האבן שבתנור, ואופים במשך כ-6 דק’ או עד שהיא זהובה (אין להרים את האבן עד שהיא לא קרה לחלוטין).
  9. חותכים למשולשים וזוללים.

אולי תאהבו גם: סמבוסק פיצה | לא מזמינים – מכינים! פיצה איטלקית ביתית | מקלות בייגל ירושלמי במילוי פיצה | פוקצ’ה וסלסת עגבניות מרעננת

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.