fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

צריכים להכין עוגה טעימה ומרשימה אך אין לכם הרבה זמן? רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה היא בדיוק הפיתרון. עוגה סופר קלה להכנה, רכה וקרמית שמכינים מעוגיות בישקוטים. והשוס הגדול: אפילו לא תצטרכו תבנית כדי להכין אותה.

רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | צילום: ספיר דהן
רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה

לעוגה

  • חבילת עוגיות בישקוטים (200 גרם).
  • 200 מ”ל חלב – להרטבת הבישקוטים.
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 225 גרם גבינת שמנת (אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון 25%).
  • 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס)
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • חבילת עוגיות אוראו (שמכילה 4 עוגיות).

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • 40 גרם חמאה.

אופן ההכנה

  1. מניחים נייר אפייה על גבי משטח עבודה. טובלים את עוגיות הבישקוטים בחלב, ומניחים שורה של 8 עוגיות לרוחב.
  2. ממשיכים באותו האופן עד שמתקבלות 3 שורות של עוגיות (היעזרו בסירטון).
  3. הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, גבינת שמנת ותמצית וניל. מקציפים עד להיווצרות קרם יציב וסמיך.
  4. שוברים את עוגיות האוראו גס, ומוסיפים אותן אל הקרם.
  5. מקפלים בעזרת לקקן, עד לאיחוד.
  6. מורחים את הקרם על העוגיות בשכבה אחידה, ומיישרים בעזרת פלטה קטנה.
  7. בעזרת נייר האפייה מגלגלים לצורת רולדה, מעבירים את הרולדה לתבנית ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’, לאחר מכן מחלצים את נייר האפייה.
  8. הכנת הציפוי: בקערה מתאימה למיקרו מניחים חמאה ושוקולד מריר, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה.
  9. מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים פסים לאורך הרולדה.
  10. מעבירים למקפיא למשך כ-שעה, ולאחר מכן חותכים את הרולדה ומעבירים למקרר.

חשוב לדעת

  • ניתן לוותר על שלב ההקפאה ולהעביר ישר למקרר, אך אני כן ממליצה להקפיא כדי שתוכלו לחתוך את הרולדה בקלות מבלי שתתפרק.
  • בעיניי הרולדה הכי טעימה ביום למחרת, לאחר שהיא סופגת את הטעמים.
  • את הרולדה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב, עד כ-4 ימים.
  • ניתן להמיר את גבינת השמנת, לגבינת מסקרפונה באותה הכמות.
  • לא אוהבים אוראו? תוכלו להמירן בעוגיות לוטוס או כל עוגיות אחרות שאתם אוהבים.

אולי תאהבו גם: עוגת רולדה עגולה | רולדת שוקולד כשרה לפסחעוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | טארט שוקולד מהיר וללא אפייה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.