⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
גאלט דה רואה – עוגת המלכים. עוגה צרפתית שמורכבת מבצק עלים וקרם שקדים. הפעם במקום קרם שקדים, בחרתי למלא אותה בקרם פיסטוק ולהעניק לה צבע ירקרק ויפה. גאלט פיסטוק היא עוגה מרשימה וטעימה, שרק נראת מסובכת להכנה אבל היא ממש לא כזאת.
מצרכים לגאלט פיסטוק – עוגה אחת
- 2\1 חבילה של בצק עלים על בסיס חמאה ,מופשר במקרר (מתכון לבצק עלים ביתי תוכלו למצוא כאן: בצק עלים ביתי)
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
- 110 גרם אבקת סוכר (כוס פחות כף).
- 100 גרם פיסטוקים טבעיים, טחונים לאבקה (כוס).
- ביצה L בטמפ’ החדר.
- 20 גרם קורנפלור (2 כפות).
להברשה
- חלמון.
- מעט פיסטוקים שבורים גס – לפיזור על העוגה.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת קרם הפיסטוק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קוביות חמאה ואבקת סוכר. מעבדים כמה דק’ עד לקבלת מרקם משחתי.
- מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים, ומעבדים מעט עד לאיחוד.
- מוסיפים ביצה, ומעבדים על מהירות נמוכה עד שהיא נטמעת. מוסיפים את הקורנפלור ומעבדים עד שהוא נטמע, ומתקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית.
- מעבירים את הקרם לקערה נקייה, מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’.
- הרכבת הגלאט: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מרדדים את בצק העלים וקורצים בעזרת רינג עגול, 2 עיגולים בקוטר של כ-24 ס”מ.
- מניחים עיגול בצק אחד על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ודוקרים אותו בעזרת מזלג.
- מעבירים את קרם הפיסטוק לשקית זילוף, מזלפים על גבי עיגול הבצק שבתבנית ומשאירים שוליים של כ-2-3 ס”מ ללא קרם.
- מניחים את עיגול הבצק הנוסף מעל עיגול הבצק שבתבנית, באופן שיכסה אותו.
- מהדקים היטב את הקצוות, כדי שלא יפתחו במהלך האפייה.
- מברישים את הגלאט בחלמון, ובעזרת סכין יוצרים חור קטן במרכז הגלאט (שיאפשר לאדים לצאת במהלך האפייה).
- בעזרת סכין חורצים (לא עמוק) פסים מעוגלים לאורך.
- מכניסים את הגלאט למקרר, למשך כ-20 דק’.
- מברישים שוב בחלמון, ומפזרים מעל פיסטוקים שבורים גס. מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך כ-16 דק’, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-20-25 דק’ או עד שהעוגה משחימה.
- מצננים לגמרי, ומפזרים אבקת סוכר.
חשוב לדעת
- העוגה במיטבה ביום הכנתה.
- נשאר לכם מקרם הפיסטוק? תוכלו לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר עד כ-4 ימים.
אולי תאהבו גם: חיתוכיות גבינה ופיסטוק | עוגת פיסטוק לימון | עוגיות פיסטוק