fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

כן, קראתם נכון! עוגיות שומשום שמכינים בדקה אחת בלבד. כל מה שצריך זה לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה אחת – וזהו. עוגיות שומשום קריספיות, מתוקות וכל כך קלות להכנה, שתכינו כל שבוע. עוגיות ללא קמח, עם 5 מרכיבים פשוטים. אז קדימה – מבטיחה לכם שלא תצליחו להוריד מהן את הידיים.

עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן
עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות שומשום בדקה – כ-15 עוגיות

  • 160 גרם שומשום (כוס+ 2 כפות).
  • 30 גרם סוכר חום כהה – לא דמררה (2 כפות).
  • 20 גרם דבש (כף).
  • חלבון מביצה L.
  • קורט מלח.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים את כל המרכיבים יחד, ומערבבים היטב בעזרת כף עד שמתקבלת בלילה אחידה, דביקה ומעט נוזלית (חשוב לוודא שלא נשארו גושים של סוכר).



    עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן



  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשמנים במעט שמן(ממש מעט). מכיוון שלעוגיות יש נטייה להידבק לנייר.
  4. ממלאים חצי כף מהתערובת, ומניחים על התבנית במרווחים שווים.




    עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן



  5. לאחר מכן עוברים עם גב הכף על כל העוגיות, ומשטחים לצורת עיגול.





    עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן




  6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-15-16 דק’ (במידה ואתם אוהבים את העוגיות פחות שחומות ופריכות, הורידו כמה דק’ מזמן האפייה).
  7. מניחים לצינון מלא (לא לנסות להרים אותן לפני שהן התקררו) ומחלצים את העוגיות.

חשוב לדעת

  • את עוגיות השומשום שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • מומלץ להכפיל כמויות, כי העוגיות נחטפות!

אולי תאהבו גם: עוגיות כעכ מתוקות | עוגיות סהרוני שקדים (סהרונים) | עוגיות שיבולת שועל קריספיות | עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.