fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

שלוש שכבות שמתחברות לביס אחד מושלם. תחתית דקה של בצק פריך, מעל שכבת קרמל שמכינים במהירות בעזרת חלב מרוכז, ואופים בתנור. מלבד הריח שיתפשט לכם בכל הבית כשתכינו חטיפי שוקולד וקרמל, לא תוכלו להפסיק להסתכל על שכבת הקרמל המבעבעת בעלת צבע עינברי ויפיפה. ואם זה לא מספיק, על כל האושר הזה נחה לה שכבת שוקולד קראנצית ומפנקת.

חטיפי שוקולד וקרמל | צילום: ספיר דהן
חטיפי שוקולד וקרמל | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת חטיפי שוקולד וקרמל – תבנית מרובעת 26 ס”מ

לתחתית

  • 180 גרם קמח (כוס + 4 כפות).
  • 125 גרם חמאה מומסת.
  • 100 גרם סוכר חום דמררה (2\1 כוס).

לשכבת הקרמל

  • פחית חלב מרוכז (397 גרם).
  • 125 גרם חמאה.
  • 40 גרם דבש (2 כפות).
  • 1/4 כפית מלח.

לשכבת השוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר.
  • כף שמן.

אופן הכנת חטיפי שוקולד וקרמל

  1. מתחילים בהכנת התחתית: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערה רחבה מניחים קמח, חמאה מומסת וסוכר דמררה.
  4. מערבבים בעזרת כף עד לאיחוד.
  5. משטחים את התערובת בתבנית, בשכבה דקה ואחידה ( התערובת תראה לכם מועטה אך היא מכסה את כל התבנית).





    חטיפי שוקולד וקרמל | צילום: ספיר דהן





  6. מכניסים לתנור למשך כ-15-20 דק’, ומניחים לצינון עד להכנת שכבת הקרמל.
  7. הכנת שכבת הקרמל: בקלחת מניחים חלב מרוכז, קוביות חמאה ודבש.
  8. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-5 דק’ עד להמסה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  9. שופכים את התערובת על התחתית, ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דק’ נוספות.
  10. מוציאים את התבנית ומניחים לצינון.
  11. הכנת שכבת השוקולד: בקערה מתאימה למיקרו מניחים את השוקולד המריר, וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  12. מוסיפים את השמן ומערבבים.
  13. שופכים את השוקולד מעל שכבת הקרמל, ומטים את התבנית לצדדים כדי לקבל שכבה דקה ואחידה.
  14. מכסים, ומכניסים את התבנית למקרר למשך כ-3 שעות לפחות.
  15. לאחר הקירור מחלצים מהתבנית, וחותכים לריבועים.

חשוב לדעת

  • את חטיפי השוקולד וקרמל מאחסנים במקרר כשהם מכוסים היטב.
  • החטיף מתוק מאוד, לכן אני לא ממליצה להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
  • מהכמות הנ”ל יוצאים המון חטיפים.

אולי תאהבו גם: באונטי ביתי – חטיף קוקוס ושוקולד טבעוני | כדורי שוקולד לבן במילוי טופי קרמל | עוגת וניל ברוטב טופי קרמל ובייגלה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.