fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אוהבי הקינמון – התפקדו! חלת שמרים מושלמת, מבצק רך ואוורירי בטעם קינמון, מוברשת בסירופ סוכר מתקתק. חלה מתוקה וריחנית, שמתאימה במיוחד לארוחת הבוקר. כמובן שתוכלו לעצב אותה בכל צורה שתבחרו.

חלת שמרים קינמון | צילום: ספיר דהן
חלת שמרים קינמון | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת חלת שמרים קינמון – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ

לבצק

  • 420 גרם קמח (3 כוסות).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 4\1 כפית קינמון.
  • ביצה L.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 200 מ”ל חלב.
  • 60 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

לסירופ

  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 4\1 כפית קינמון (ניתן להפחית).

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים חלב, שמרים, סוכר וביצה. טורפים מעט לאיחוד.
  2. מוסיפים קמח וקינמון, ולשים במשך כ-5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד ודביק.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים ללוש במשך כ-6 דק’, עד לקבלת בצק רך, אחיד ודביק.
  4. משמנים קערה רחבה במעט שמן, ומעבירים את הבצק לתוכה. עוטפים בנילון נצמד, ומשאירים להתפחה במשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  5. מקמחים משטח עבודה במעט קמח. מניחים את כדור הבצק, ומקמחים גם אותו במעט קמח. מרדדים את הבצק לצורת ריבוע, ובעזרת גלגלת מישרים את הדפנות.
  6. מחלקים את ריבוע הבצק ל-6 פסים ארוכים ושווים. מגלגלים כל פס בצק לשבלול.
  7. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומניחים באופן צמוד אחד לשני.
  8. מכסים במגבת נקייה, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.
  9. מברישים בביצה טרופה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דק’.
  10. בינתיים מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר, מים וקינמון. מבשלים על אש נמוכה עד להמסה ולהסמכה קלה. מכבים ומשאירים בצד לצינון.
  11. כשהחלה יוצאת מהתנור, מברישים אותה בנדיבות בסירופ הסוכר.

חשוב לדעת

  • ניתן לאפות את החלה גם כשבלולים נפרדים, אך שימו לב שזמן האפייה מתקצר.
  • ניתן לפזר לפני האפייה שקדים פרוסים.
  • את חלת השמרים מאחסנים בטמפ’ החדר, כשהיא מכוסה היטב.

אולי תאהבו גם: רולדת שמרים של פעם | צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים | עוגת קוגלהוף שמרים | שבלולי שמרים במילוי שקדים פקאן וקינמון

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.