⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
תשכחו מכל טארט אחר שהכנתם עד היום! אחרי שתטעמו את הטארט המטורף הזה, הוא לא ייצא לכם מהראש. טארט שקדים, פיסטוק ודובדבני אמרנה. הטארט מורכב מקלתית פריכה ודקה, קרם שקדים ופיסטוק עשיר ודובדבני אמרנה שמתפוצצים בפה בכל ביס. כל מי שטעם את הטארט אמר בפה אחד – “זה הטארט הכי טעים ומיוחד שאכלתי” אז תתכוננו, כי אתם הולכים לקבל ים מחמאות.
מצרכים לטארט שקדים, פיסטוק ודובדבני אמרנה – תבנית פאי מתפרקת 24 ס”מ
תוכן עניינים
לקלתית
- 130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות).
- 100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות)
- 35 גרם אבקת שקדים.
- קורט מלח.
- ביצה L קרה.
למלית
- 140 גרם חמאה קרה.
- 140 גרם אבקת שקדים.
- 140 גרם אבקת סוכר (כוס + 2 כפות).
- 50 גרם קורנפלור (5 כפות).
- 40 גרם מחית פיסטוק.
- כפית תמצית וניל.
- 2 ביצים L.
- דובדבני אמרנה בסירופ (ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות).
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הקלתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים אבקת סוכר, אבקת שקדים, קמח, מלח וקוביות חמאה. מעבדים על מהירות בינונית כ- 4-5 דק’ עד להיווצרות פירורים.
- טורפים בכלי קטן את הביצה, ומוסיפים אותה אל המיקסר. מעבדים עד להיווצרות גושי בצק גדולים.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ולשים בידיים לכדור בצק אחיד.
- מרדדים את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה, לעלה בעובי של כ- 3 מ”מ. מורידים את נייר האפייה, מיישרים את הקצוות בסכין ומחזירים את נייר האפייה.
- מעבירים את הבצק אל תבנית מרובעת בגודל המתאים, ומכניסים לקירור למשך 20 דק’.
- לאחר הקירור, מניחים את העלה על תבנית הפאי, ומהדקים גם את התחתית וגם את הדפנות ומסירים שאריות בצק. הקפידו להדק היטב וודאו שהבצק בעובי אחיד (גם אם הבצק מתפרק אין מה לחשוש, מהדקים והוא מסתדר).
- מכניסים את התבנית למקפיא למשך כ-30-40 דק’ (אין לוותר על שלב זה, אחרת בעת האפייה דפנות הטארט יפלו).
- אפיית הקלית: מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחוררים את הקלתית בעזרת מזלג, ומניחים אותה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 15 דק’ (אפייה חלקית) ולאחר מכן מניחים בצד לצינון.
- מתחילים בהכנת המלית: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים אבקת שקדים, קורנפלור, אבקת סוכר וקוביות חמאה. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת קרם סמיך ודביק.
- מעבירים את התערובת לקערה רחבה, מוסיפים את מחית הפיסטוק ותמצית הוניל, וטורפים להטמעה. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, וטורפים לקרם חלק וסמיך.
- שופכים את הקרם על הקלתית, ובעזרת פלטה קטנה משטחים את הקרם בשכבה אחידה. מפזרים כ-15 דובדבני אמרנה על הקרם, ניתן להוסיף גם מעט מהסירופ. (השתדלו לחשב שבכל חתיכה יהיה לפחות דובדבן אחד).
- אופים על 160 מעלות במשך כ-30 דק’.
- מצננים את הטארט, ומכניסים לקירור למשך כ-3 שעות לפחות עם עדיפות ללילה שלם.
- מחלצים את הטארט מהתבנית, חותכים למשולשים קטנים ומתענגים.
חשוב לדעת
- את הטארט מאחסנים במקרר כשהוא מכוסה היטב.
- את הבצק שנשאר מהקלתית ניתן לעטוף בנילון נצמד ולהקפיא עד חודש ימים.
אולי תאהבו גם: פאי גבינה ולוטוס | טארט שוקולד מהיר וללא אפייה |טארט שוקולד אפוי (פרווה) | פאי לימון קלאסי