⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
זה הרי ברור שעדיף קינוח טעים במינימום מאמץ. ומתי עולים הרעיונות לקינוחים כאלו? כשנתקעים עם שאריות! במקרה הזה שכבה אצלי בארון חבילת וופלים, ותראו מה יצא: כדורי שוקולד לבן במילוי טופי קרמל.
אתם וודאי שואלים – איך מוופלים פשוטים יוצא כזה דבר מושלם – כדורי שוקולד עם מילוי טופי קרמל שנמתח ונמתח? אז הנה המתכון לפניכם 🙂
מצרכים
תוכן עניינים
לטופי קרמל
- 67 גרם אבקת סוכר.
- 133 מ”ל שמנת מתוקה.
- 27 גרם חמאה.
- קורט מלח.
לתערובת הכדורים
- 170 גרם וופלים בטעם עוגת גבינה ופירורים. (ניתן להשתמש גם בוופלים בטעם וניל).
- 40 גרם קורנפלקס ללא סוכר.
- 80 גרם שוקולד לבן.
לציפוי
- 230 גרם שוקולד לבן.
- כפית שמן.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת טופי קרמל: בקלחת שמים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה קלה, מכבים את האש ומניחים בצד.
- במחבת רחבה שמים אבקת סוכר, וממיסים אותה על אש נמוכה עד לקבלת צבע עינברי (היזהרו לא לשרוף).
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לאיחוד (יש לערבב בכף עץ).
- מוסיפים את השמנת שהרתחנו בזרם דק תוך כדי טריפה עד להטמעה (עשו זאת בזהירות, התערובת מבעבעת ועלולה להשפריץ).
- מבשלים במשך כ- 3-4 דק’ תוך כדי ערבוב, עד שהקרמל נעשה סמיך.
- מכבים את האש, מעבירים את הקרמל לקערה ומוסיפים את המלח.
- בעזרת בלנדר מוט “טוחנים” את הקרמל למרקם חלק.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים את הקרמל למקרר למשך כ-שעתיים.
- לאחר קירור הקרמל מתחילים בהכנת תערובת הכדורים: במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הוופלים ומניחים בצד.
- טוחנים גם את הקורנפלקס ומוסיפים לתערובת הוופלים.
- ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים, מוסיפים לתערובת ומערבבים לאיחוד.
- מוציאים את הקרמל מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף.
- לוקחים מעט מהתערובת ומשטחים בעזרת הידיים לצורת “פיתה” (אם התערובת נדבקת לידיים וקשה לעבוד איתה תוכלו להכניס למקרר למשך כ- 2 דק’, במידה ועדין דביק תוכלו לטחון מעט קורנפלקס ולהוסיף לתערובת).
- מזלפים מעט קרמל במרכז ומגלגלים לכדור.
- מכניסים למקפיא למשך כ- 10 דק’.
- לציפוי: ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים, מוסיפים את השמן ומערבבים.
- מוציאים את כדורי הקרמל מהמקפיא ומצפים בשוקולד הלבן.
- מפזרים מעט מלח גס מעל לכדורים.
- מעבירים למקרר למשך כ- 30 דק’ וזוללים.
חשוב לדעת
- תוכלו לזלף פסים של שוקולד לבן אחרי ההקפאה.
- אם אתם לא מחובבי השוקולד הלבן, תוכלו לצפות את הכדורים בשוקולד מריר או חלב.
אולי תאהבו גם: לחמניות קשר ביתיות | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | מילפיי קדאיף