⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כן כן, קראתם נכון! לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות! אם הייתי מספרת לכם שהלחם המושלם הזה, הוא הלחם הכי קל שאי פעם תכינו – הייתם מאמינים? כל מה שתצטרכו לעשות הוא לערבב את כל המצרכים יחד בעזרת כף, וזהו! לחם יפייפה, אוורירי בטירוף ועם קראסט מושלם מבחוץ. לא אוהבים זיתי קלמטה? תוכלו בקלות להחליף לעגבניות מיובשות או שבבי בצל יבש.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם לחם עם זיתי קלמטה? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את המתכונים ישירות לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ולא תפספסו שום מתכון.
מצרכים
- 630 גרם קמח לחם (2\1 4 כוסות).
- 2 גרם שמרים יבשים (2\1 כפית).
- 10 גרם מלח (כף).
- 480 מ”ל מים (2 כוסות).
- 100 גרם זיתי קלמטה (שטופים היטב וחתוכים לחצאים).
לפיזור
- 30 גרם סולת (3 כפות)
- 30 גרם קמח לחם (3 כפות).
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מניחים קמח ושמרים ומערבבים מעט.
- מוסיפים מלח, מים ואת זיתי הקלמטה. מערבבים היטב עד שהקמח נטמע ומתקבלת תערובת נוזלית.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך כ- 4 שעות בטמפ’ החדר.
- לאחר ההתפחה: בעזרת ידיים משומנות לשים מעט את הבצק להוצאת אוויר (הבצק מאוד דביק, לכן חייב לעבוד עם ידיים משומנות).
- בקערה קטנה מערבבים קמח וסולת, ומקמחים היטב תבנית עגולה 24 ס”מ (אני השתמשתי בתבנית של ארקוסטיל עם ציפוי נונסטיק למניעת הידבקות).
- בעזרת כף שופכים את הבלילה אל תוך התבנית, ומקמחים מעל בתערובת הקמח והסולת (ניתן לפזר מעל גם מעט זיתים שלמים).
- מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כ-40 דק’.
- מחממים תנור ל- 240 מעלות.
- מכניסים לאפייה למשך כ- 30-35 דק’, עד שהלחם שחום מכל צידו.
- מניחים לצינון מלא.
חשוב לדעת
- אין לחתוך את הלחם לפני קירור מלא!
- ניתן להתפיח את הבצק כל הלילה במקרר, ובבוקר להתפיח בטמפ’ החדר במשך כשעה.
- יש ליבש את הזיתים מנוזלים לפני הכנסתם לתערובת.
- ניתן לחתוך את הלחם לפרוסות, לעטוף היטב ולהקפיא.
אולי תאהבו גם: לחם כוסמין מלא עם גרעינים | חלות של שבת (לחם בית) | לחמניות שמרים במילוי גאנש שוקולד קפה