⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מאפה רך ואוורירי שבתוכו מסתתרת תערובת של גבינת מוצרלה, שום, בצל ירוק ואורגנו. שילוב שיוצר הרמוניה מושלמת בכל ביס. מאפה מוצרלה ועשבי תיבול טעים ונפלא לחג השבועות ובכלל לכל ימות השנה. אני אגלה לכם שאת הבצק המושלם הזה, אתם כבר מכירים מלחמניות הקשר שלי. תוכלו לעצב את המאפה בתוך תבניות אינגלייש קייק, או לוותר על כך ולאפות בצורת שבלולים.
מאפה מוצרלה ועשבי תיבול – מצרכים ל2 תבניות אינגלייש קייק 30 ס”מ
תוכן עניינים
לבצק
- 500 גרם קמח לבן (2\1 קילו).
- 10 גרם שמרים יבשים (כף).
- 5 גרם מלח (כפית).
- 30 גרם סוכר (3 כפות).
- 40 גרם שמן.
- ביצה L.
- 240 מ”ל מים (כוס).
למלית
- 60 גרם חמאה.
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת.
- 3 גבעולים של בצל ירוק.
- כפית גדושה אורגנו.
- 2\1 כפית מלח.
- 4\1 כפית פלפל שחור.
- 2 שיני שום כתושות.
להברשה
- ביצה טרופה.
- חופן סומסום.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.
- מוסיפים את המים, הביצה והשמן ולשים למשך כ-6 דק’ עד לקבלת כדור בצק.
- מוסיפים את המלח ולשים שוב למשך כ-5 דק’ לבצק אחיד, חלק ומעט דביק.
- משמנים קערה במעט שמן, ומניחים את הבצק בתוכה.
- מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-שעה.
- לאחר המנוחה במקרר, מוציאים את הקערה לטמפ’ החדר ומתפיחים עוד כ- 30-40 דק’.
- לשים את הבצק להוצאת האוויר.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים את הבצק לצורת ריבוע (במידה וקשה לכם לרדד את כל כמות הבצק, תוכלו לחלק ל-2 ואז לרדד כל כדור בנפרד).
- עיצוב המאפה: קוצצים את הבצל הירוק ומניחים בקערה.
- אל הקערה מוסיפים מוצרלה, אורגנו, שום ותבלינים ומערבבים.
- מחממים את החמאה כ-10 שניות במיקרו, עד היא רכה למריחה.
- מורחים את החמאה לאורך כל הבצק, בשכבה דקה ואחידה.
- מפזרים את המלית באופן שווה על כל חלקי הבצק.
- מגלגלים לגליל ארוך וחותכים לשבלולים עבים.
- מניחים שבלול אחד ליד השני עד למילוי כל שטח התבנית (או לחלופין אופים אותם ללא התבנית, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר).
- מכסים במגבת, ומשאירים להתפחה של כ-30 דק’.
- מברישים ומפזרים מעט סומסום מסביב למאפה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-35-40 דק’ או עד להשחמה.
- מצננים וזוללים.
חשוב לדעת
- ניתן לעטוף היטב, להקפיא ולהפשיר כשמתחשק.
- כמובן שתוכלו להמיר את גבינת המוצרלה לגבינה צהובה.
- תוכלו להוריד \ להוסיף תיבול לפי טעמכם האישי.
אולי תאהבו גם: לחם תפוחי אדמה | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפה בצל ופטריות | בורקיטס גבינות וזיתים