⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עתידות: אתם כנראה תכינו את המאפה החלומי הזה שוב ממש ממש בקרוב!
מאפה תרד בולגרית וצנוברים מבצק עלים זה ה-דבר לכל שעה ביום. תוכלו להכין כמות, להקפיא (ללא אפיה), ולהכניס לתנור מתי שרק תרצו.
אני הכנתי את המאפה מבצק עלים ביתי (מתכון בקישור למטה), אך גם בצק עלים קנוי יעבוד לא רע 🙂
מאפה תרד בולגרית נשמע כמו משהו שתמצאו רק במאפיה… אז זהו שלא.
מצרכים
- 350 גרם בצק עלים מופשר. מתכון שלי לבצק עלים ביתי תוכלו למצוא כאן.
למילוי
- 200 גרם עלי תרד טריים.
- 150 גרם גבינה בולגרית.
- 50 גרם צנוברים.
- בצל לבן אחד חתוך לקוביות קטנות.
- 15 גרם שמן זית.
- 4\1 כפית מלח.
- 4\1 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
- הכנת המילוי: בסיר רחב ממלאים מים עד 4\3 גובה ומביאים לרתיחה.
- שוטפים היטב את עלי התרד, ומכניסים לתוך המים הרותחים למשך כ-30 שניות לחליטה קצרה.
- מסירים מהאש, מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים (כדי לעצור את בישול התרד).
- במחבת שמים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את עלי התרד והתבלינים ומקפיצים כ- 2 דק’.
- מסירים מהאש ומניחים לצינון.
- הרכבת המאפה: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים את בצק העלים לצורת ריבוע.
- מפזרים את תערובת התרד, ומעל, את הגבינה הבולגרית והצנוברים.
- מגלגלים לצורת גליל וחותכים ליחידות.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים במרווחים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15-20 דק’.
- כשהמאפים יוצאים מהתנור, מברישים אותם במעט שמן זית.
חשוב לדעת
- עלי התרד מתכווצים לאחר הבישול, מומלץ לא להוריד מהכמות.
אולי תאהבו גם: מאפה בצל ופטריות | פאי לזניה | בורקיטס גבינות וזיתים | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא