fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מאפה שמרים אגוזים (מבצק שמרים – כמובן :)) רך ונעים, במילוי תערובת אגוזים קראנצ’ית. מלבד הטעם המשגע, אין ספק שהצורה היפיפייה של המאפים תופסת את העין. תוכלו להמיר את האגוזים בשקדים או אגוזי לוז קצוצים. ניתן להקפיא את המאפים לאחר האפייה, ולהפשיר כשמתחשק.

מאפה אגוזים | צילום: ספיר דהן
מאפה אגוזים | צילום: ספיר דהן

מצרכים למאפה שמרים אגוזים כ- 12 יחידות

לבצק

  • 720 גרם קמח (5 כוסות + 2 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 300 מ”ל חלב (4\1 1 כוסות).
  • 80 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

למלית האגוזים

  • 200 גרם אגוזי מלך.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 40 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • כף חלב.
  • 4\1 כפית קינמון (אופציונלי).

לסירופ הסוכר

  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים ביצים וחלב, לשים במשך כ-6 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה הרכה, וממשיכים ללוש במשך כמה דק’ עד שהחמאה נטמעת, ומתקבל בצק אחיד ודביק.
  3. משמנים קערה רחבה במעט שמן, ומעבירים את הבצק לתוכה. עוטפים בניילון נצמד, ומתפיחים במשך כשעה או עד להכפלת הנפח (בימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
  4. הכנת המלית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את האגוזים בפולסים קצרים לפירורים גסים (חייב לטחון בפולסים קצרים אחרת האגוזים מפרישים שומן, והכל יהפוך לעיסה).
  5. מעבירים את האגוזים לקערה רחבה ומוסיפים סוכר, קוביות חמאה רכה, חלב וקינמון. לשים בעזרת כפפה עד לתערובת אחידה ודביקה.
  6. עיצוב המאפים: מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים את הבצק. חותכים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומעצבים כל חלק בנפרד.
  7. מרדדים את כדור הבצק לעלה בצורת ריבוע (אם הבצק נדבק למשטח העבודה, קמחו במעט קמח). מפזרים חצי מכמות המלית על כל ריבוע הבצק, ומקפלים צד אחד אל אמצע הבצק. לאחר מכן מקפלים את אותו הצד עד לכיסוי כל שטח הבצק (נוצר לנו מלבן ארוך).
  8. הופכים את המלבן ומהדקים את קויי התפר כדי שלא יפתחו.
  9. חותכים את המלבן לפסים רחבים, ויוצרים בכל פס חתך מלמטה (כמו בסרטון).
  10. מפרידים את שני הצדדים ומסובבים כ-5 סיבובים. מהדקים היטב את קצוות המאפה כדי שלא יפתחו באפייה. ממשיכים באותו האופן עם שאר הבצק.
  11. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים כ-6 מאפים בכל תבנית (הקפידו על מרווחים) ומברישים כל מאפה בביצה טרופה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, במשך כ-20 דק’ או עד להשחמה.
  13. בינתיים מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים מים וסוכר, ומרתיחים עד להמסה ולהסמכה קלה. מכבים ומשאירים לצינון.
  14. כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ הסוכר.
  15. לאחר הקירור ניתן לפזר גם מעט אבקת סוכר.

אולי תאהבו גם: עוגת שמרים עגולה | חלת שמרים קינמון | רולדת שמרים של פעם | צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.