fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת פיסטוק תפוז בחושה ומפנקת בקערה אחת. אתחיל בזה שיש לה מרקם מדהים, בזכות השימוש גם בשמן וגם בחמאה. היא ממש קלה להכנה ויותר מכל היא כל כך טעימה. מעל העוגה נחה לה שכבה דקה וקרמית של קרם שמנת שמאזן את הכל ויוצר ביס מושלם. לא אוהבים תפוז? תוכלו להמיר בלימון, רק אל תוותרו לגמרי.

מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ

לעוגה

  • 3 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 180 גרם סוכר (כוס פחות 2 כפות).
  • 100 גרם חמאה מומסת.
  • 50 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 170 מ”ל שמנת מתוקה.
  • כפית גרידת תפוז (אם אתם אוהבים טעם דומיננטי תוסיפו עוד).
  • 200 גרם קמח (2\1 1 כוסות פחות כף).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 70 גרם פיסטוקים קצוצים.

לקרם

  • 225 גרם גבינת שמנת (קופסה – אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון).
  • 150 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות).
עוגת פיסטוק תפוז בחושה | צילום: ספיר דהן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.


  2. בקערה רחבה מניחים סוכר, גרידת תפוז, חמאה מומסת ושמן. טורפים היטב עד לאיחוד, מוסיפים ביצים ושמנת מתוקה וטורפים שוב.


  3. מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה, מוסיפים אל קערת הרטובים וטורפים היטב. מוסיפים פיסטוקים קצוצים ומקפלים להטמעה.


  4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשמנים במעט שמן (גם את הדפנות). שופכים את הבלילה, ואופים במשך כ-35 דק’ (שימו לב לזמני האפייה, יש תנורים שיספיק 30 דק’ ויש כאלה שיותר).

5. לאחר צינון העוגה מתחילים בהכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מניחים גבינת שמנת ומעבדים מעט. עוצרים את המיקסר, מוסיפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומקציפים כמה דק’ לקרם יציב. מורחים בשכבה דקה ואחידה על העוגה, ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

6. עוטפים את העוגה ומכניסים למקרר למשך כ-3 שעות לפחות. חותכים למשולשים וזוללים.

אולי תאהבו גם : שושני שמרים פיסטוק | עוגת ביסקוויטים בטעם פיסטוק | עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק | טארט שקדים, פיסטוק ודובדבני אמרנה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.