fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

המטריפות האלה הן עוגיות בראוניז – או בשמן הנוסף “עוגיות ואוו”. למה? כי זאת המילה הראשונה שתגידו כשתטעמו אותן! הן פאדג’יות בטירוף, רכות, עשירות ומלאות בשוקולד לבן, וממש מזכירות בראוניז. הן מתובלות במעט מלח שמדגיש ומעשיר את הטעמים ובנוסף מעניק מליחות עדינה שמאזנת את המתיקות. תהיו בטוחים שאת המתכון הזה אתם הולכים להכין עוד המון פעמים.

עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן
עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן

מצרכים ל-15 עוגיות

  • 125 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות.
  • 120 גרם סוכר חום כהה לאפייה (מהסוג הדביק).
  • ביצה בגודל L קרה.
  • 40 גרם קקאו.
  • 170 גרם קמח.
  • 2\1 כפית קורנפלור.
  • 4\1 כפית אבקת אפייה.
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 4\1 כפית מלח.
  • 100 גרם שוקולד לבן (מומלץ מאוד להשתמש בשוקולד לבן איכותי).

אופן ההכנה

  1. בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר חום, מעבדים כ-5 דק’ עד לקבלת מרקם משחתי.


    עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן

  3. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה מלאה.
  4. שופכים את תערובת היבשים אל הבלילה שבמיקסר ומעבדים עד שהקמח נטמע. (הבלילה צריכה להיות מעט דביקה).


    עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן

  5. עוצרים את פעילות המיקסר, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים מעט לפיזור אחיד.
  6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מגלגלים את העוגיות לכדורים במשקל 40 גרם ומניחים במרווחים שווים (אני הנחתי 3 עוגיות בשורה).


    עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן

  7. מכניסים את התבנית למקפיא לכ- 25 דק’.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-12 דק’ (יש להיזהר מאפיית יתר שיכולה לייבש אותן).
  9. מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמרימים אותן.
עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן
עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
  • ניתן להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב, אך לדעתי השוקולד הלבן יותר מתאים 🙂
  • יש להשתמש בסוכר חום כהה ולא בדמררה!
  • אל תוותרו על המלח – הוא מוסיף מאוד.

אולי תאהבו גם: בראוניז שוקולד צ’יפס | בראוניז שוקולד מושלמים | עוגיות ריפעת מרוקאיות (רייף) | עוגת שיש שוקולד וניל

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.