fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות שוקולד צ’יפס זה עולם ומלואו. בעוגיות האלו נתקלתי כשטיילתי בניו יורק. יש מאפייה מאוד מוכרת, שנבחרה לאחת מבין המאפיות הטובות ביותר ושמה Levain.

התור בכניסה מאוד ארוך, אבל כשטועמים את העוגיות מבינים למה. הן בהחלט שוות את ההמתנה! הן לא דומות לשום עוגיות שוקולד צ’יפס שטעמתי, כי (1) הגודל שלהן מטורף! (2) הן רכות כל כך באמצע, ופריכות בצדדים, (3) מלאות באגוזים (4) והשוקולד נמס בכל ביס.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מאפיית Levain ניו יורק

כשחזרתי לארץ, הייתי חייבת לנסות ולשחזר את הטעמים (כי אי אפשר באמת לקבל את המתכון המקורי שלהן) חקרתי המון מתכונים שונים, עשיתי כמה שינויים והגעתי לתוצאה הרצויה. 

אז יאללה, בואו איתי לניו יורק.

מצרכים לכ-9 עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות ושמנות

  • 80 גרם אגוזי מלך טבעיים. 
  • 350 גרם שוקולד מריר איכותי (במתכון הזה עדיף לא להתפשר על שוקולד פשוט). 
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות. 
  • 150 גרם אבקת סוכר. 
  • 130 גרם סוכר חום.
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתיה. 
  • ¼ כפית מלח. 
  • 2 כפיות אבקת אפייה. 
  • 2 ביצים L. 
  • 480 גרם קמח. 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  2. קולים את אגוזי המלך כ-10 דק בתנור (שימו לב לא לשרוף אותם, אחרת הם ייגרמו לטעם מר).
  3. בקערה מערבבים יחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומניחים בצד.
  4. במיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים עד לאיחוד. 
  5. מוסיפים לבלילה את הביצים, אחת בכל פעם, עד לאיחוד.
  6. לאחר מכן מוסיפים את הרכיבים היבשים שערבבתם בקערה הראשונה.
  7. מוסיפים את השוקולד והאגוזים, ומערבבים כדקה במיקסר עד לפיזור אחיד בבלילה.
  8. יוצרים כדורים במשקל של 80 גרם (אמרנו כבר שהן גדולות?) ומקפיאים ל-40 דק’.
  9.  מחממים תנור ל-195 מעלות, ומסדרים במרווחים גדולים את העוגיות על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 18 דק׳ לאפייה.

חשוב לדעת

  • אפשר להקטין את גודל העוגיות בחצי, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר כמובן. 
  • אפשר להוריד מהכמות של השוקולד המריר, ולשלב שוקולד חלב. (העוגיות מתוקות ולכן השימוש בשוקולד מריר יותר מתאים – לשיקולכם).

יש לכם שאלות? כתבו לי למטה, אשתדל לענות לכולם 🙂

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.