⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
תמיד מתחשק לנו משהו לנשנש, משהו שיהיה בהישג יד אבל שלא נרגיש נקיפות מצפון אחרי שנאכל אותו. אז במתכון הבא מככבות עוגיות שיבולת שועל ושקדים, שלא רק שהן טעימות להפליא הן יחסית “בריאות” יותר משאר העוגיות ולא מפוצצות בשוקולד ותוספות מתוקות. הן קריספיות בקצוות, רכות מעט במרכז ועם טעם נהדר! וההכנה שלהן לוקחת בדיוק 5 דק’ 🙂
אז… האם יש לכם סיבה מספיק טובה לא להכין עוגיות שיבולת שועל טעימות וקלות להכנה?
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!
מצרכים לכ- 15 עוגיות
- 80 גרם שיבולת שועל עבה.
- 35 גרם שקדים פרוסים.
- 40 גרם חמאה מומסת.
- 80 גרם דבש \ מייפל איכותי (4 כפות).
- 20 גרם קמח.
- 2 כפות חלב.
- קורט מלח.
- 4\1 כפית קינמון.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- בקערה שמים שיבולת שועל, קמח, קינמון ושקדים פרוסים ומערבבים קלות.
- מוסיפים חלב, סירופ מייפל או דבש וחמאה מומסת, מערבבים עד לאיחוד.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ובעזרת כף מרימים מעט מהתערובת ומסדרים על גבי התבנית בצורת עיגול (העוגיות אמורות להיות בגודל בינוני ולא גדולת מדיי).
- ניתן לפזר מעל העוגיה מעט סוכר לבן, אך זה בהחלט לא חובה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 15-20 דק’, עד שהעוגיות משחימות משני הצדדים.
- מניחים לצינון מלא לפני שמרימים אותן מהתבנית.
חשוב לדעת
- את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
- אם אתם אוהבים את העוגיות קריספיות, ניתן לאפות אותן כמה דקות יותר (זהירות רק לא לשרוף אותן).
- ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח ללא גלוטן.
עוד מתכוני עוגיות שלי שאולי תאהבו: עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | עוגיות גרעינים וחמוציות | עוגיות פלורנטין עם ריבת משמש | עוגיות קרואסון קוקוס