⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כששומעים עוגיות שיבולת שועל – ישר חושבים על עוגיות גרנולה. אך לא במקרה הזה. מדובר בעוגיות קריספיות במיוחד עם רעש מתפצפץ בכל ביס, מהירות להכנה ומהירות לזלילה 🙂
מצרכים לכ-20 עוגיות שיבולת שועל
תוכן עניינים
- 56 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- 100 גרם סוכר דמררה (2\1 כוס).
- 100 גרם קמח (2\1 כוס + 3 כפות).
- 90 גרם שיבולת שועל עבה (כוס פחות כף).
- 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 45 מ”ל חלב – ראו הערות (3 כפות)
- 20 גרם דבש (כף).
אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל קריספיות
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את שיבולת השועל לאבקה.
- מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.
- מוסיפים אל הקערה סוכר דממרה ואת קוביות החמאה, ולשים בידיים לתערובת פירורית.
- מוסיפים 30 מ”ל חלב (2 כפות) ודבש, לשים שוב לכדור בצד אחיד ומעט דביק. במידה והבצק לא מתגבש ומרגיש יבש, מוסיפים את החלב שנותר.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’.
- מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים, מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים כדור אחד.
- מפזרים מעל הכדור קמח, ומרדדים לעלה דק. (במידה והבצק נדבק למשטח העבודה, מקמחים שוב)
- קורצים לעיגולים ומסדרים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בניר אפייה.
- בעזרת קיסם עבה מחוררים על כל עוגיה 5 חורים (1 באמצע, 2 בכל צד).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-13-15 דק’ עד להשחמה.
- כשהעוגיות יוצאות מהתנור חוזרים עם קיסם על סימני החורים, ומעבירים אותן להתקרר על גבי רשת.
חשוב לדעת
- את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
- אני השתמשתי בקורצן עגול 8 ס”מ, כמובן שתוכלו לקרוץ את העוגיות בכל גודל שתרצו, אך שימו לב שזמני האפייה ישתנו.
- ניתן להכין את העוגיות במיקסר.
אולי תאהבו גם: עוגיות תחרה שיבולת שועל | עוגיות שיבולת שועל ושקדים ב-5 דקות | עוגיות שקדים | עוגת שוקולד צ’יפס קפה