⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות שקדים פריכות ומתוקות, עם צאנקים קטנים של שקדים גרוסים וציפוי אבקת סוכר. עוגיות מהירות להכנה, ללא מיקסר שמכינים בקערה אחת בלבד ובנוסף הן לא מכילות ביצים. אז אם מתחשק לכם עוגיות קלות וטעימות, המתכון הזה בשבילכם.
מצרכים
- 110 גרם חמאה רכה.
- 170 גרם קמח (כוס + 3 כפות).
- 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס).
- 60 גרם שקדים גרוסים טבעיים (תוכלו להמיר לשקדים משובבים).
- כפית תמצית וניל איכותית.
- 40 גרם אבקת סוכר לציפוי העוגיות לאחר האפייה.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת סוכר ושקדים גרוסים.
- מערבבים מעט עד לאיחוד חומרים.
- מוסיפים חמאה רכה ותמצית וניל, ולשים לבצק אחיד (הבצק לא צריך להיות דביק, אלא במרקם מעט פירורי).
- יוצרים כדורים בגודל של אגוז, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-12-14 דק’ (יש לבדוק את תחתית העוגיות כדי לוודא שהעוגיות מוכנות).
- מצננים, ומגלגלים כל עוגיה באבקת סוכר.
חשוב לדעת
- שכחתם להוציא את החמאה מהמקרר? תוכלו לחתוך אותה לקוביות, להכניס למיקרו ל-10 שניות, וכך לקבל חמאה רכה.
- ניתן להכין את העוגיות גם במיקסר.
- אני השתמשתי בשקדים גרוסים ללא קליפה שרכשתי בסופר.
- את עוגיות השקדים מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
אולי תאהבו גם: עוגיות מדלן | עוגיות תחרה שיבולת שועל | עוגיות שקדים קטנטנות | עוגיות ריבה ושקדים