fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

יש כאלה שאוהבים עוגיות תמרים ויש כאלה שפחות, אבל את העוגיות האלו כולכם הולכים לאהוב. עוגיות מבצק רך ונעים ללא חמאה או מרגרינה, ממולאות בממרח תמרים וקינמון ועטופות בשומשום קלוי. עוגיות תמרים ושומשום רכות ומתוקות שמזכירות בטעמן אוזני המן משודרגות.

עוגיות תמרים ושומשום | צילום: ספיר דהן
עוגיות תמרים ושומשום | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגיות תמרים שומשום – כ-30 עוגיות

לבצק

  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל.
  • 70 גרם קורנפלור (2\1 כוס).
  • 2.5 גרם אבקת אפייה (2\1 כפית).
  • 420 גרם קמח (3 כוסות).

למילוי

  • 500 גרם ממרח תמרים (קופסא).
  • 2\1 כפית קינמון.

לציפוי

  • 140 גרם שומשום (כוס).
  • 240 מ”ל מים (כוס- להברשה).

אופן הכנת עוגיות תמרים ושומשום

  1. בקערה רחבה מניחים ביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל. טורפים היטב עד לאיחוד.
  2. בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור. מוסיפים אל הרטובים מחצית מהיבשים וטורפים לבלילה נוזלית. מוסיפים את שאר היבשים ועוברים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד, ומעט דביק (לא להתפתות להוסיף עוד קמח).
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים כ-20 דק’.
  4. בינתיים קולים את השומשום: מניחים את השומשום במחבת רחבה, וקולים על אש קטנה תוך כדי עירבוב מתמיד עד להזהבה. מעבירים לקערה ומצננים.
  5. הכנת המילוי: מניחים את ממרח התמרים בקערה, מוסיפים קינמון ומערבבים. מעבירים את המילוי לשקית זילוף ומניחים בצד עד לשימוש.
  6. עיצוב העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. חותכים את כדור הבצק ל-2. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים לעלה דק בצורת ריבוע. חוצים את ריבוע הבצק באמצע, ומקבלים 2 מלבנים.
  8. מזלפים בדופן המלבנים פס רחב של ממרח תמרים, ומגלגלים באופן הדוק לרולדה דקה וארוכה. ממשיכים באותו האופן עם שאר הבצק.
  9. בעזרת סכין מקומח קלות חותכים לעוגיות קטנות.
  10. מברישים כל עוגיה במעט מים ומגלגלים בשומשום הקלוי (כדי לקצר את העבודה ניתן להבריש את הרולדה במים, לגלגל בשומשום ורק אז לחתוך לעוגיות).
  11. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים במרווחים את העוגיות. אופים כ-15-20 דק’ או עד להזהבה (תוכלו להפוך עוגיה אחת ולראות האם התחתית הזהיבה).

אולי תאהבו גם: עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | עוגיות בראוניז | עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.