⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אם אתם מחפשים עוגה מרשימה, קלה להכנה וממש טעימה, אתם פשוט חייבים להכין את העוגה הזאת – עוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן. עוגת ביסקוויטים עם שכבת שוקולד, שלאחר הקירור מקבלת מרקם קריספי. קרם גבינה עם פקאנים קלויים ומעל הכל גנאש שוקולד מריר.
מצרכים לעוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן – תבנית מרובעת 26 ס”מ
תוכן עניינים
לתחתית
- 300 גרם ביסקוויטים וניל – שרוול וחצי.
- 240 מ”ל חלב (כוס).
- 200 גרם שוקולד חלב.
לקרם
- 225 גרם גבינת שמנת (גביע– אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון 25%).
- 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
- 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס- ניתן להוסיף לפי טעמכם).
- כפית תמצית וניל.
- 50 גרם אגוזי פקאן קלויים ושבורים גס.
לגנאש
- 200 גרם שוקולד מריר.
- 200 מ”ל שמנת מתוקה.
אופן ההכנה
- טובלים את הביסקוויטים בחלב, ומסדרים על תחתית התבנית. ממיסים את השוקולד החלב בפולסים קצרים (יש לערבב בין פולס לפולס), ובעזרת פלטה מורחים על שכבת הביסקוויטים.
- טובלים עוד ביסקוויטים, ומסדרים מעל שכבת השוקולד.
- הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל.
- מקציפים כמה דק’ עד להיווצרות קרם יציב, מוסיפים את הפקאנים ומקפלים בעזרת ללקן.
- שופכים את הקרם על שכבת הביסקוויטים, ומישרים לשכבה אחידה.
- הכנת הגנאש: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה. ממיסים בפלוסים קצרים עד להמסה מלאה.
- שופכים על הקרם, ומטים את התבנית כך שהגנאש יכסה את כל העוגה.
- מקררים למשך כ-4-5 שעות לפחות.
- ניתן לפזר מעל הגנאש עוד פקאנים קלויים.
חשוב לדעת
- במידה ותירצו שכבה עבה יותר של קרם, הכפילו את מצרכי הקרם.
- ניתן להמיר את גבינת השמנת לגבינת מסקרפונה.
- ניתן להקפיא את העוגה, ולאכול אותה כעוגת גלידה.
- לא אוהבים פקאנים? תוכלו להמיר בכל דבר אחר.
אולי תאהבו גם: עוגת ביסקוויטים לואקר ונוטלה | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | עוגת גבינה פירורים | עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפייה