fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

נשארו לכם בננות ואף אחד לא אוכל אותם? תכינו את העוגה הבאה. עוגת בננות עם שברי שוקולד רכה ונימוחה, קלה להכנה, ללא מיקסר ואפילו פרווה. עוגה נפלאה שלא תפסיקו להכין ולאכול.

עוגת בננות ושוקולד | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת בננות ושוקולד – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ

  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 80 גרם סוכר דמררה (2\1 כוס פחות 2 כפות).
  • 40 גרם דבש (2 כפות).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 2 בננות בשלות ורכות.
  • 170 גרם קמח (כוס + 3 כפות).
  • 10 גרם קורנפלור (כף – לא לוותר).
  • 2.5 גרם אבקת סודה לשתייה (2\1 כפית).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 5 גרם קינמון (כפית – ניתן להפחית).
  • 60 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

  2. בקערה רחבה מניחים ביצה, סוכר ודבש וטורפים היטב. מועכים את הבננות, מוסיפים אל הבלילה וטורפים להטמעה. מוסיפים את השמן וטורפים שוב.

  3. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קורנפלור וקינמון. מוסיפים אל הרטובים וטורפים לבלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את השוקולד הקצוץ (שמרו מעט מהשוקולד לפיזור מעל העוגה) ומקפלים להטמעה.

  4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, שופכים את בלילת העוגה ומפזרים מעל את השוקולד.

  5. אופים כ-50 דק’ (בדקו את העוגה לאחר כ-45 דק’ והוסיפו במידת הצורך). שומרים בטמפ’ החדר עד כ-3 ימים.

אולי תאהבו גם: עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | קינוחי כוסות טופי קרמל מלוח ובננות מקורמלות | עוגת פיסטוק תפוז בחושה | עוגת שוקולד רכה וגבוהה (פרווה)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.