⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
לפעמיים כל מה שצריך זאת עוגת טורט פשוטה וטעימה, או במקרה הזה, עוגת טורט שקדים גבוהה ורכה בטירוף עם טעם עדין של שקדים. אז כדי שתשמרו את המתכון, כי אני יודעת בוודאות שזאת הולכת להיות עוגה קבועה אצלכם בבית.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- אני השתמשתי בשקדים טבעיים עם הקליפה שטחנתי דק. ניתן להשתמש גם באבקת שקדים קנויה.
- ניתן לחלק את הבלילה ל-3 תבניות אינגליש קייק אלומניום, אך שימו לב שזמן האפייה מתקצר.
- ניתן להמיר את השקדים לאגוזים.
מצרכים לעוגת טורט שקדים – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ + אינגליש קייק קטנה או תבנית עגולה 24 ס”מ
- 6 ביצים L בטמפ’ החדר- מופרדות.
- קורט מלח.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 60 גרם סוכר (1/4 כוס– ראו הערות).
- 100 גרם שמן (1/2 כוס).
- 120 מ”ל מיץ תפוזים סחוט (1/2 כוס).
- 60 גרם שקדים טבעיים טחונים דק.
- 210 גרם קמח (1/2 1 כוסות ).
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
- חופן שקדים פרוסים – לפיזור מעל העוגה.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, ומקציפים כמה דק’ עד להיווצרות בועות קטנות.
- מוסיפים 100 גרם סוכר (2\1 כוס), ומקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה מדיי.
- בינתיים בקערה נוספת מניחים חלמונים ואת יתרת הסוכר (60 גרם – 4\1 כוס) וטורפים כ-2 דק’. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים, וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים, וטורפים לבלילה חלקה.
- לאחר שקצף החלבונים מוכן, מאחדים בין התערובות. מוסיפים בכמה פעמים מהקצף אל תערובת החלמונים ומקפלים בעדינות.
- משמנים את התבניות (או התבנית, אם בחרתם להכין בתבנית עגולה) ושופכים את הבלילה.
- מפזרים שקדים פרוסים מעל, ואופים את העוגה במשך כ-35-40 דק’.
- מצננים וזוללים.
אולי תאהבו גם: עוגת שיפון וניל | עוגת שיש שוקולד וניל | עוגת דבש | עוגת סולת של פעם