⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מכירים את העוגות האלו שלוקחים מהן ביס והוא פשוט נמס בפה מרוב רכות? אז זה בדיוק מה שיקרה כשתטעמו את העוגה הזו. עוגת טירמיסו ב-5 דקות עבודה! עוגה קרמית, יפייפיה ומפנקת. עוגיות בישקוטים טבולות בנדיבות בסירופ קפה, קרם מסקרפונה עשיר ושכבה דקה של קקאו שמתמזגת מושלם ומאזנת את המתיקות. האורחים שלכם כנראה יבקשו את המתכון אחרי הביס הראשון 🙂
מצרכים לעוגת טירמיסו ב-5 דקות – תבנית עגולה 24 ס”מ
תוכן עניינים
- 250 גרם עוגיות בישקוטים (2\1 2 שרוולים)
- 360 מ”ל מים חמים (2\1 1 כוסות).
- כף \ כף וחצי קפה נמס מגורען (תלוי בטעמכם).
לקרם
- 400 מ”ל שמנת מתוקה.
- 50 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס פחות כף).
- כפית תמצית וניל איכותית.
- 500 גרם גבינת מסקרפונה (2 קופסאות).
אופן ההכנה
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מערבבים את הקפה המגורען יחד עם המים החמים ומניחים בצד.
- הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל. מקציפים יחד עד לקרם יציב אך לא נוקשה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את גבינות המסקרפונה וממשיכים להקציף כמה דק’ עד לקבלת קרם אחיד.
- הרכבת העוגה: טובלים את עוגיות הבישקוטים בסירופ הקפה (השתדלו לא לטבול יותר מדיי, אחרת הן תתפרקנה), ומסדרים בתחתית התבנית. במידת הצורך ניתן לחתוך את העוגיות כדי למלא את החורים.
- מניחים חצי מכמות הקרם, ומשטחים לשכבה אחידה. טובלים שוב עוגיות בישקוטים, ומסדרים מעל הקרם.
- מורחים את הקרם שנותר ומשטחים. מכסים את התבנית, ומכניסים למקרר למשך כ-4 שעות לפחות.
- לאחר הקירור מפזרים את הקקאו.
אולי תאהבו גם: עוגת כתר פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה | קוביות בראוניז גבינה | עוגת גבינה אפויה עם רוטב פירות יער | אצבעות שום וגבינה