fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

את העוגה הזו יקח לכם בדיוק 10 דק’ להכין, אבל למרות שהיא כל כך פשוטה וקלה להכנה, היא הולכת לגנוב את ההצגה. עוגת פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה, שמלבד היופי, עלי הפילו מוסיפים קראנצ’יות בכל ביס. את כל מצרכי המלית מניחים בקערה, טורפים ושופכים מעל עלי הפילו. מפזרים מעט דובדבני אמרנה וזהו – מכאן הדרך אל הבטן קצרה מאוד.

עוגת כתר פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה | צילום: ספיר דהן
עוגת כתר פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • העוגה במיטבה ביום ההכנה, לאחר מכן עלי הפילו מאבדים מהפריכות.
  • ניתן לאכול את העוגה חמימה או קרה, נתון לבחירתכם.
  • סה”כ תצטרכו לעוגה 4 עלי פילו. עם שאר העלים תוכלו להכין סיגר בקלוואה

מצרכים לעוגת כתר פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנהתבנית עגולה 24 ס”מ

לעוגה

  • עלי פילו (מופשרים לפי ההוראות בגב האריזה).
  • 60 גרם חמאה מומסת.
  • 250 גרם גבינת ריקוטה – לא למריחה! (קופסה)
  • 100 גרם גבינה לבנה.
  • 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות 2 כפות).
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • 2 חלמונים L.
  • 20 גרם קמח (2 כפות).
  • דובדבני אמרנה.

לציפוי

  • ביצה טרופה.
  • שקדים פרוסים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומברישים את תחתית התבנית והדפנות בחמאה מומסת. מוציאים עלה פילו אחד, ומניחים אותו בתוך התבנית. את שאריות העלה שיוצאים מצידי התבנית משאירים כך, ולא חותכים.
  3. מברישים את העלה בחמאה מומסת, ומעל מניחים עלה נוסף באותו האופן. מברישים בחמאה וממשיכים באותו האופן עד לסיום הנחת 4 העלים (לא לשכוח לשמן בכל פעם).
  4. הכנת המלית: בקערה רחבה מניחים גבינת ריקוטה, גבינה לבנה, סוכר ותמצית וניל וטורפים. מוסיפים חלמונים וטורפים שוב עד להטמעה, לאחר מכן מוסיפים את הקמח וטורפים עד שהוא נטמע.
  5. שופכים את המלית מעל עלי הפילו, ומפזרים כ-6-7 דובדבני אמרנה. את שאריות העלים שיצאו מחוץ לתבנית מקפלים פנימה, מעל המלית (ראו בסירטון).
  6. מברישים בחמאה, ולאחר מכן מברישים שוב בביצה טרופה. מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לתנור לאפייה של כ-40 דק’ או עד להשחמה.
  7. לאחר האפייה תוכלו לצנן לטמפ’ החדר, לפזר אבקת סוכר ולאכול. או לחילופין להניח במקרר כשעה \ שעתיים ולאחר מכן לפזר אבקת סוכר ולאכול אותה קרה.

אולי תאהבו גם: צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים | עוגת גבינה אפויה עם רוטב פירות יער | קוביות בראוניז גבינה | פאי גבינה ולוטוס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.