fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אתחיל בזה שלא ידעתי עד כמה השילוב הזה טעים, עד שלא הכנתי את העוגה הזו. עוגת מוקה וריבת חלב, המורכבת מטורט רך, עדין וריחני בטעם מוקה עם קרם עשיר של ריבת חלב. הטורט לא מתוק, ונותן “בוסט” למתיקות של ריבת החלב ויחד נוצר ביס נפלא. עוגת מוקה וריבת חלב קלה להכנה, יפייפה וטעימה כל כך.

עוגת מוקה וריבת חלב | צילום ספיר דהן

מצרכים לעוגת מוקה וריבת חלב – תבנית תנור

טורט מוקה

  • 100 מ”ל חלב (2\1 כוס פחות כף).
  • 10 גרם קפה מגורען \ קפה נמס אם אתם אוהבים טעם עדין יותר (כף).
  • 6 חלמונים L בטמפ’ החדר.
  • 20 גרם סוכר (2 כפות).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 160 גרם קמח (כוס + 2 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 6 חלבונים L בטמפ’ החדר.
  • קורט מלח.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).

קרם ריבת חלב

  • 2 כפות מים חמים.
  • 2 כפות ריבת חלב.
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה \ גבינת שמנת.
  • 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות 2 כפות).
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).

למריחה בין השכבות + קישוט

  • כ-2\1 צנצנת ריבת חלב
  • מעט קקאו.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מחממים את החלב במיקרו כ-20 שניות, מוסיפים את הקפה המגורען ומערבבים. משאירים בצד עד לשימוש.
  3. בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (20 גרם -2 כפות), טורפים היטב עד לאיחוד. מוסיפים את השמן וטורפים, לאחר מכן מוסיפים את נוזל הקפה וטורפים להטמעה.
  4. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד, מוסיפים אל הקערה וטורפים לבלילה חלקה.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך רך.
  6. מקפלים בכמה פעימות את קצף החלבונים אל הקערה. שופכים את הבלילה אל תבנית התנור (לא לשכוח לרפד בנייר אפייה), ומשטחים בעזרת פלטה לשכבה אחידה.
  7. אופים כ-13-14 דק’. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, והופכים בזהירות את הטורט. מקלפים את נייר האפייה שעליו נאפתה העוגה (כשהעוגה חמה) ומניחים לצינון מלא.
  8. לאחר הקירור חוצים את הטורט ל-3 פסים שווים בגודלם (אני חתכתי לרוחב אך ניתן גם לאורך).
  9. הכנת הקרם: בקערה מניחים יחד מים חמים וריבת חלב. מערבבים היטב לנוזל סמיך.
  10. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים גבינת מסקרפונה \ שמנת, סוכר ושמנת מתוקה. מקציפים כמה דק’ עד להיווצרות קרם יציב אך לא נוקשה. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם דק את נוזל ריבת החלב. ממשיכים להקציף עד להטעמה (הקרם צריך להיות במרקם יציב אבל לא קשה, לאחר הקירור הוא גם מתקשה).
  11. הרכבת העוגה: על תבנית רחבה מניחים שכבה אחת של טורט, מורחים עליה שכבה אחידה של ריבת חלב, ומעל מורחים כ-4 כפות מהקרם. בעזרת פלטה מורחים את הקרם בשכבה אחידה, ומניחים מעל עוד שכבה של טורט. מורחים שוב ריבת חלב, קרם ומעל מניחים עוד שכבה של טורט. מורחים את יתרת הקרם על כל העוגה. מכניסים למקרר למשך כ-שעתיים לפחות.
  12. לאחר הקירור חותכים את דפנות העוגה, כדי לחשוף את השכבות. לאחר מכן חותכים לפסים אישיים \ ריבועים ומקשטים בקקאו.
  13. את העוגה שומרים במקרר עד כ-ארבע ימים.

אולי תאהבו גם: קינוח שכבות שוקולד קפה ושקדים | עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן | עוגת גבינה 3 שכבות | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.