⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
נכון שאין כמו חתיכת עוגה מפנקת ליד הקפה של הבוקר? עוגת מייפל רכה וריחנית, עם טעם נפלא ושילוב מושלם של שקדים משובבים או אגוזי מלך. הכי פשוט – הכי טעים! עוגמת מייפל בחושה בדקות בודדות של עבודה, ושלא תפסיקו ליישר.
לתבנית עגולה 24 ס”מ
מצרכים
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 200 גרם סוכר (1 כוס).
- 210 גרם קמח (½ 1 כוסות).
- 5 גרם אבקת אפייה (½ שקית).
- 100 גרם שמן (½ כוס).
- 120 מ”ל מיץ תפוזים (½ כוס).
- 2 כפות סירופ מייפל איכותי (לבלילת העוגה).
- מעט שקדים משובבים / אגוזים.
- מעט סירופ מייפל להרטבת העוגה.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית את החלבונים עם הסוכר, עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את החלמונים עד להטמעה.
- מוסיפים שמן עד לספיגה, ולאחר מכן את מיץ התפוזים והמייפל.
- מאחדים את הקמח עם אבקת האפייה, ומוסיפים בהדרגה לתערובת.
- לסיום מקפלים מעט עם לקקן, בכדי לוודא שאין שאריות של קמח בתחתית הקערה.
- מרפדים את התבניות בנייר אפייה, משמנים קלות, ושופכים את הבלילה ומפזרים את האגוזים \ השקדים.
- אופים כ-40-50 דק’ עד להשחמה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור, שופכים מעל את סירופ המייפל – כי רק ככה היא תהיה עוגת מייפל 🙂
חשוב לדעת
- את העוגה שומרים בטמפ’ החדר למשך כ-4 ימים.
- אפשר להוסיף ¼ כוס קוקוס לבלילה.
- ניתן להחליף את השקדים בכל סוג אגוזים שאתם אוהבים.
אולי תאהבו גם: עוגת אופרה צרפתית | אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | עוגת גבינה 3 שכבות | עוגיות חמאה קלאסיות