fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מה יותר טעים מעוגה עשירה שכל כולה שוקולד? עוגת פס דאבל שוקולד רכה ומרשימה וללא קמח כלל. העוגה מורכבת משכבות דקות של טורט שוקולד, קרם שוקולד וציפוי שוקולד חלב קריספי עם שברי אגוזי לוז קלויים (עכשיו אתם מבינים למה קראתי לה ככה? 🙂 ) רק אל תתנו למראה שלה לבלבל אתכם, ההכנה מאוד פשוטה וקלה, והסוד כולו טמון בקרם שמשמש גם למילוי, גם לציפוי וגם לזילוף.

עוגת פס דאבל שוקולד | צילום: ספיר דהן
עוגת פס דאבל שוקולד | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגת פס דאבל שוקולד

לטורט

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות.
  • 130 גרם שוקולד מריר.
  • 30 גרם חמאה (2 כפות).
  • 30 מ”ל חלב (2 כפות).
  • קורט מלח.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).

לקרם

  • 150 גרם שוקולד מריר.
  • 90 מ”ל שמנת מתוקה (3\1 כוס).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 300 מ”ל שמנת מתוקה (4\1 1 כוסות).

לציפוי השוקולד

  • 200 גרם שוקולד חלב.
  • 30 גרם שמן קנולה (2 כפות).
  • 30 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס (4\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר וחמאה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה (יש לערבב בין פולס לפולס). מוסיפים חלב ומערבבים עד להטמעה.
  3. מוסיפים אל קערת השוקולד חלמון אחד בכל פעם, וטורפים היטב.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות.
  5. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים עד להיווצרות קצף יציב אך רך. מקפלים בעדינות את הקצף אל קערת השוקולד.
  6. מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית בגודל 26*38, שופכים את הבלילה ומשטחים אותה בשכבה אחידה (במידה ואין ברשותכם תבנית בגודל המתאים, תוכלו לשטח את הבלילה על תבנית התנור, אך רק על חצי ממנה) מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דק’.
  7. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, והופכים את הטורט על הנייר. מקלפים בזהירות את נייר האפייה שעליו נאפה הטורט (כשהעוגה עוד חמה) ומניחים כך לצינון של כ-10 דק’.
  8. הכנת הקרם: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה (90 מ”ל- 3\1 כוס), ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה.
  9. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה (300 מ”ל) וסוכר, ומקצפים לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל קערת השוקולד.
  10. מעבירים 4\1 מהקרם אל שקית זילוף עם צנטר משונן, ומניחים במקרר עד לשימוש.
  11. חותכים את הטורט ל-3 פסים ארוכים ושווים (ניתן להעזר בסרגל). מניחים על תבנית \ צלחת הגשה שכבה אחת של טורט. מורחים שכבה אחידה מקרם השוקולד, ומעל מניחים שכבה נוספת של טורט.
  12. מורחים שוב קרם, ומניחים את השכבה האחרונה של הטורט. בעזרת פלטה קטנה מורחים את שאריות הקרם על פני כל העוגה. מכניסים את העוגה למקרר למשך כ-40 דק’.
  13. הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים, מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את שברי האגוזים ומערבבים להטמעה.
  14. מוציאים את העוגה מהמקרר, ושופכים את ציפוי השוקולד בשכבה דקה ואחידה.
  15. מקררים את העוגה כ-30 דק’ או עד להתמצקות השוקולד.
  16. מוציאים את העוגה מהמקרר, ומזלפים את הקרם ששמרנו בשקית זילוף. מקשטים מעל באגוזי לוז קלויים.

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים במקרר עד כ-5 ימים.
  • את אגוזי הלוז תוכלו להמיר לשקדים קלויים.

אולי תאהבו גם: עוגת קרמו שוקולד ופרלינה | עוגת גבינה קרמל ובייגלה | עוגת קרם יוגורט לימונית עם בצק פריך | עוגת וניל ברוטב טופי קרמל ובייגלה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.