fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת שוקולד רכה ועסיסית, גבוהה ומפנקת בטעמי לוטוס עם קרם שוקולד שמקפיץ אותה כמה רמות מעל. עוגת שוקולד לוטוס קלה להכנה וטעימה שכל בני הבית הולכים להתאהב בה. תוכלו לוותר על הקרם, ולצפות רק בממרח לוטוס וכך להשאיר את העוגה פרווה.

עוגת שוקולד לוטוס | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת שוקולד לוטוס – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ או 2 תבניות אינגליש קייק אלומניום

לעוגת השוקולד

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • 70 גרם קקאו (2\1 כוס).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 150 מ”ל מים חמים (2\1 כוס + 3 כפות).
  • 2 כפות גדושות ממרח לוטוס חלק.

לקרם השוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר.
  • 90 מ”ל שמנת מתוקה (3\1 כוס).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה.

לקישוט

  • 2 כפות ממרח לוטוס חלק.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת קרם השוקולד: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה (90 מ”ל- 3\1 כוס), ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה (250 מ”ל) וסוכר, ומקצפים לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים את הקצפת אל קערת השוקולד, מעבירים לקופסה ומכניסים למקרר עד לשימוש.
  3. הכנת העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  4. בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה וקקאו. מערבבים ומניחים בצד עד לשימוש.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים (ללא הפרדה) וסוכר. מקציפים במהירות בינונית למשך כ- 5 דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה.
  6. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לספיגה.
  7. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים, עד להטמעה (יש להימנע מעיבוד יתר).
  8. מניחים את המים החמים יחד עם ממרח הלוטוס (2 כפות גדושות) ומערבבים היטב עד להמסה ואיחוד. מוסיפים אל קערת המיקסר בזרם דק עד להטמעה.
  9. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט (אפשר רק לשמן), שופכים את הבלילה ומכניסים לאפייה למשך כ-40-45 דק’. במידה ובחרתם להכין ב-2 תבניות אלומניום יש לבדוק את העוגות לאחר כ-30 דק’.
  10. מניחים לצינון מלא, ומורחים את קרם השוקולד. ממיסים את ממרח הלוטוס ומזלפים מעל הקרם. מעבירים למקרר למשך כ-30 דק’ עד להתייצבות.

חשוב לדעת:

  • את העוגה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב.
  • כמו שציינתי, אפשר לוותר על הקרם ולצפות את העוגה כולה בממרח לוטוס.

אולי תאהבו גם: עוגת טורט לימון | עוגת טורט שקדים | עוגת ביסקוויטים בטעם פיסטוק | עוגת אגוזים וקצפת

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.